Fra og med 15. mai innfører nemlig Halden kommune restriksjoner for hagevanning.

Er du blant dem som nettopp har sådd plen? Fortvil ikke. Det er godt nytt til deg nederst i artikkelen.

– Årsaken er at forbruket av vann erfaringsmessig øker i sommermånedene. Derfor blir det ikke tillatt å vanne med spreder eller ubetjent slange fra 15. mai, skriver Halden kommune på sine nettsider.

– Restriksjonene innføres fra midnatt 15. mai og gjelder for alle som får vann fra Lille Erte vannbehandlingsanlegg, Kornsjø eller Prestebakke vannverk.

Men fortvil ikke. Blomster i bed, bærbusker, tujahekker og annet som gjør hagen din fin, trenger ikke tørke bort av den grunn.

– Du kan fortsatt ta vare på plenen og plantene dine. Vanning med betjent slange eller vannkanne er tillatt, og du kan vanne hele døgnet, informerer kommunen.

Og tro ikke at dette er et forbud som du bare kan gi blaffen i. Det kan nemlig koste deg omtrent det samme som prisen for et par rhododendrobusker.

– Det vil bli hyppige kontroller for å overvåke at forbudet blir respektert. Hvis du blir tatt for brudd på forskriftene, vil du få en advarsel. Respekterer du fortsatt ikke forbudet, vil det vanke et tilleggsgebyr på 1.000 kroner, ifølge kommunens nettsider.

Det er håp i sikte for deg som nettopp har sådd ny plen eller som har lagt nytt ferdiggress. Du kan nemlig søke Halden kommune om dispensasjon.