Gå til sidens hovedinnhold

Barna fikset bryllup for ordførerkandidaten

Artikkelen er over 5 år gammel

Hele Haldens fagforeningssjef og Aps ordførerkandidat, Kirsti Rørmyr, ble smidd i hymnens lenker lørdag.

Nå heter hun ikke lenger Kirsti Rørmyr, men Kirsti Brække Myrli, etter at hun ga sitt ja til Jon Myrli i en stemningsfull og romantisk privat seremoni på gården Brække på Idd lørdag.

Det som gjør giftemålet spesielt er ikke bare at hun er en offentlig person og ordførerkandidat, men måten det hele skjedde på.

Barna tok ansvar

Fra tidligere har nemlig Jon sønnen Andreas og Kirsti datteren Mari. De synes foreldrene har vært vel trege og sørget for et solid dytt på veien mot lørdagens bryllup.

- Vi fikk gifteringer i julegave av barna, røper de og forteller:

Da alle gavene på julaften var pakket opp og alt var ferdig kom barna Mari og Andreas og sa.

- Dere har kanskje lagt merke til at Kirsti har fått to gaver, mens Jon bare har fått en.

- Det hadde vi selvsagt ikke lagt merke til, smiler Kirsti og Jon.

Uansett fikk Jon en eske med to gifteringer og et solid press om å fri foran hele familien på selveste julaften.

Skikkelig nervøs

- Vi ble tatt på senga. Jeg er vant til å snakke foran store forsamlinger, men da ble jeg rett og slett skikkelig nervøs, innrømmer han.

I juleselskapet tok alle hintet, og Kirstis svigerinne sa at det var konfirmasjon på gården 24. mai, så da kunne de arrangere bryllup helgen etterpå når gården likevel allerede var "stashet". En annen tilbød seg å lage maten og plutselig var bryllupsdato og alt fastsatt for det kommende og forundrede brudeparet.

- Jeg tenkte at det er både rettsaker og valgkamp og nå må jeg forberede et bryllup før sommeren også. Alt gikk så fort, smiler Kirsti.

Men det var hun nok bare glad for på lørdag. Dagen ble slik både hun og mannen Jon ønsket. Det ble også en dag med sterkt innslag både fra deres egne barn, nevøer og nieser.

"Stjal" mastercardet

Men så var det det med ringene. Slikt er jo ikke helt billig for to barn.

- Vi tjuvlånte mastercardet til Jon. Vi kunne koden hans. Så han har betalt for ringene selv, men vi visste at regninga ikke ville komme før etter julaften, slik at han ikke merket det, ler Andreas og Mari.

Viet av politisk motstander

Prest i bryllupet var venstremannen Truls Breda, som altså er en politisk motstander av bruden.

- Jeg fikk en telefon fra Kirsti tidlig i vinter, så dette er en avtale vi har hatt lenge. Og jeg synes det er hyggelig å få dele en av livets store dager med brudeparet, smiler Breda like før brudeparet ankommer.

Han legger til at selv om man har ulike løsninger på praktiske oppgaver, så er alle politikere også mennesker bak de ulike rollene.

- Mange ville nok blitt overrasket. Vi er ofte helt andre personer enn mange tror. Politikk handler tross alt om å ville hverandres beste, mener Breda.

- Vi har også privatliv

Rørmyr, eller Brække Myrli som hun nå heter, er enig med Breda.

- Selv om vi er politikere må vi også få ha et privatliv. Dette viser jo at også Truls klarer å skille på rollene. Nå må jeg vel i hvert fall ha invitert til et bredt samarbeid, smiler hun.

Røde roser

Den romantiske seremonien handlet om livets store kjærlighet. Det nærmeste man kom politikk var de røde rosene i brudens oppsatte hår og den flotte brudebuketten.

- Det er nok ikke helt tilfeldig at det er røde roser, får vi vite.

Men framover blir det valgkamp og mye politikk.

Jon Myrli er enhetsleder i Sarpsborg kommune og ikke redd for å gifte seg med en ordførerkandidat.

- Jeg er også samfunnsengasjert, så jeg synes det er flott med Kirstis engasjement. Men jeg vet også hva det krever. Men det er greit for da kan jeg også jobbe lange dager uten altfor dårlig samvittighet, sier han med et smil.

Men lørdag var det bare tid for å feire hverandre.

- Dagen har blitt akkurat slik vi håpet. Barna har vært med å sette sitt preg på bryllupet og det var det vi ønsket, avslutter det lykkelige brudeparet, før HA forlater gården og lar resten av dagen være privat.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.