Gå til sidens hovedinnhold

Venter høy allsangfaktor i kultursalen

Artikkelen er over 5 år gammel

Sommershowet i Brygga Kultursal har premiere i helga med to nye artister.

Det nærmer seg premieren på årets Sommershow i Brygga Kultursal. Øvingen er i full gang, artistene gleder seg og det samme gjør publikum. Billettene er nærmest utsolgt den andre og siste helga showet går, mens det er noen ledige plasser førstkommende helg.

Innhopper fra Bergen

Showets artister Bjørnar Reime og Lollo Gardtman har begge vært med på sommershow i Brygga Kultursal tidligere. Nå skal de for første gang opptre samtidig. Fernando Fuentes er ny av året, det samme er Karen Bernardino.

Bernardino er en nykommer på sommershowet. Hun måtte steppe inn for forgjengeren May-Kristin Kaspersen som fikk slitasje på stemmebåndene og må holde seg stille i to uker.

– Det er veldig spennende å få være med. Jeg er glad i utfordringer, og nå kan jeg få smelte min egen verden inn blant det andre som skal foregå på scenen. Det blir ganske enkelt kjempe gøy, sier Bernardino og smiler fra øre til øre.

Variert feel-good-show

Produsent Tore Sergei Myklebust fra Starworks og bandleder Hans Aaseth og er klar for en ny runde med sommershow i kultursalen.

Årets show blir en god miks med feel-good og show som en rød tråd.

– Det blir 90-tallet, hyllest til både Michael Jackson og Prince, noe fra rockens historie, latin summer og sangbattle svorsk på svorsk. Vi venter stor allsangfaktor her i Halden, sier Myklebust.

Noe annet som er nytt i årets sommershow er innslagene med stand-up-komedie. Helen Mattsson er en kjent komiker fra Strömstad. Hun tar turen over grensen for å være med på årets sommershow i Halden.

– Tvinger de meg til å synge tror jeg det hadde blitt siste gang med forestilling her. Jeg er ikke akkurat noen sanger. Men då skal ni få, sier Mattsson selvironisk og ler.

Populært Sommershow

Sommershowet i Brygga Kultursal er et populært event, både for publikum og artister.

– Vi blir kontaktet av ganske mange artister som ønsker å være med på showet, men vi har så klart bare plass til noen få, forteller Myklebust.

– Det selger også veldig bra med billetter på dette showet. Når vi har med svenske artister selger det også utrolig godt i Sverige. En gang hadde vi hele 100 fra Sverige her på et show, legger daglig leder i Brygga Kultursal Martin Gundersen til.

Blir mye bevegelse og dans

Den andre nykommeren i årets sommershow, Fernando Fuentes, gleder seg til premiere.

– Jeg er veldig glad for å kunne være med på et show med et skikkelig liveband. Når konserter har band blir artistene ofte veldig stillestående. Her er det liveband hele tiden, samtidig som vi danser, hopper og spretter på scenen. Det er ganske så sjeldent at det er mye liv på scenen, samtidig som det er et liveband som spiller, sier Fuentes.

– Det er noe av det som lokket meg mest, legger han til.

Fuentes er fra Chile, og lokker med litt latinske rytmer i årets show.

Artistenes favoritter

Gardtman, Fuentes og Bernardino forteller at deres foreløpige favoritt fra sommershowet blir innslaget fra 90-tallet.

– Det dukker opp så mange minner når vi synger de sangene, så for meg blir det veldig morsomt å synge de sangene der, sier Bernardino.

– Det er nok 90-tallet som er den foreløpige favoritten her og. Vi var ungdommer når den musikken var på topp, så det blir utrolig nostalgisk, sier Gardtman og Fuentes.

Kommentarer til denne saken