Fylte sydsidens barer med kjente komikere og stand-up-festival

IT-studentene Andreas Hordvik (25), Odd Martin Hansen (26), Trond Graabræk (24), Alexander Vesterhus Lyon (23), Seroosh Saba (20) og Eirik Gjeruldsen (24).

IT-studentene Andreas Hordvik (25), Odd Martin Hansen (26), Trond Graabræk (24), Alexander Vesterhus Lyon (23), Seroosh Saba (20) og Eirik Gjeruldsen (24). Foto:

Av

Lørdag kveld fyltes utestedene i Halden opp av kjente komikere og publikum. Så samlet de seg i Brygga kultursal for stand-up-finalebattle.

DEL

Tidligere lørdag kveld: Komiker og programleder for kvelden Lars Berrum står i hjørnet på Halden Mikrobryggeri og snakker inn i mikrofonen. Han spøker med de lokale tingene: Om hvorvidt Idd eller Tisdærn er riktig side av byen, han inkluderer publikummet, før han trekker fram de tre mest bråkete bergenserne i lokalet.

Gjengen på bordet foran ham studerer alle informatikk og IT på Remmen.

– IT, ja. Akkurat på det bordet er fem av syv med briller, bemerker Lars, til latter fra resten av lokalet.

Allerede der legger komikeren stemninga for kvelden, mener IT-gutta etterpå.


Tok over barene på sydsiden

Fordelt mellom Mikrobryggeriet, Kokkekollektivet, Bryggerhuset Syd og Grensen burger-bar opptrer åtte stand-up-komikere – hvor én på hvert sted kåres som del-vinner av det publikummet som gir høyest applaus.

– Et slags vorspiel før det ordentlige showet, forklarer Berrum til HA.

Ole Andreas Laache Klevan er først ut av deltagerne på Mikrobryggeriet.

– Halden er en av mine favorittbyer i landet – og i utlandet, spøker komiker nummer to på bergensk før han entrer scenen.

Og det er han, Vidar Hodnekvam, som går av med seieren fra Mikrobryggeriet.

– Begge var veldig flinke, men han første spilte litt mye på lokalt publikum. Jeg likte bergenseren best, liker selvironi godt, sier en av IT-studentene, Eirik Gjeruldsen (24), etter konkurransen.

– De var veldig obs på konkurransen. Da jeg hadde rundt tre minutter igjen av min tid, hørte jeg høylytt diskusjon på bordet bortenfor om hvem av oss som burde vinne, sier Hodnekvam til HA etter første opptreden.

Publikummet på Halden Mikrobryggeri bestemmer om det er Ole Andreas Laache Klevan eller Vidar Hodnekvam som fortjener seieren i stand-up-battlen. Bak står komiker og programleder for kvelden Lars Berrum.

Publikummet på Halden Mikrobryggeri bestemmer om det er Ole Andreas Laache Klevan eller Vidar Hodnekvam som fortjener seieren i stand-up-battlen. Bak står komiker og programleder for kvelden Lars Berrum. Foto:

Torjussen-fans

Hovedshowet er i Brygga kultursal. Publikummet fra de forskjellige utestedene i Halden inntar de røde setene. Først blir de servert stand-up fra kjente komikere.

På engelsk forteller Dex Carrington om sin oppvekst i Kina. Lars Berrum forteller at han gledet seg så mye til å komme til Halden at han slet med å sove, mens Christer Torjussen beskriver seg selv som et dumt barn – som fortsatt sliter med ungenes lekser. Publikum frydes av høylytt latter.

På første rad sitter seks fans av nettopp Christer Torjussen, med “Team Torjussen” printet på t-skjortene sine. De jubler høyt, ler – og utmerkes av komikerne fra scenen.

– Er det en familie-link eller noe?, spør programleder Jonna Støme, som prøver å finne ut av hvorfor de har gått så “all in” som fans.

– Nei, roper de frydefullt tilbake.

– Ok, det er ganske vilt, parerer han kjapt, til publikums fornøyelse.

 

Og Haldens favoritt er…

Konkurransedelen av kvelden står for tur. De fire komikerne som vant på hvert sitt sted skal nå i ilden. Henrik Overaa Bjørnson snakker om drikkelek-flauser, Magan Gallery om politikere, Jørgen EP forteller om at han har vært i Halden én gang før – og hvordan det var. Sarpsborg-vitser blir godt tatt imot. Bergenseren fra Mikrobryggeriet, Vidar Hodnekvam, er siste ut. Humor rundt gener (rødt hår, eksem og uendelige allergier), seksualundervisning og mensen får publikum til å skrattle.

Applausen etterpå kårer ham til Haldens favoritt for kvelden.


Publikummet i Halden kårer sistemann ut i konkurransen til kveldens vinner.

Publikummet i Halden kårer sistemann ut i konkurransen til kveldens vinner. Foto:

Artikkeltags