Gå til sidens hovedinnhold

Bruk stemmeretten!

Artikkelen er over 1 år gammel

LEDER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En lang og veldig spesiell valgkamp er over. Søndag og mandag går vi til valgurnene. Sent mandag kveld vet vi hva vi har bestemt oss for. Både i Halden og i Aremark.

Både i Halden og Aremark ligger det an til å bli mer spennende enn vi hadde forutsett. Det er ikke usannsynlig at det går mot et skifte i begge kommuner. Det trodde vi ikke for et halvt år siden.

NRK kjører en egenreklame der en gammel bestemor fra Bergen med hatt i 80-tallsstil forkynner med bredt smil: «Det er de som stemmer som bestemmer!» Det er helt sant. Valgdagen er demokratiets festdag, og vi bør alle delta.

I Halden har Os-saken overskygget alt annet. HA har publisert cirka 200 Fritt ord-innlegg og 250 redaksjonelle saker om temaet. Facebook har flommet over av meningsytringer. Det kom 370 mennesker på HA Folkemøte om saken, og 300 engasjerte mennesker deltok i demonstrasjonstog. Det er helt strålende! Dette er demokrati i praksis! En naturlig følge er derfor at det samme engasjementet tas med til valgurnene, og at det gir synlig utslag på oppmøteprosenten. For fire år siden var den på skarve 57. Det er altfor dårlig. Møt opp, og gjør noe med det!

HAs partibarometer og meningsmåling gjorde spennende utslag. Den i seg selv bør også motivere velgerne. Enten til å møte fram og bekrefte, eller å forandre. Hvis målingen slår til, vil det føre til et politisk jordskjelv, etterfulgt av politisk kaos.

HA satte seg som mål å være en aktiv pådriver for lokaldemokratiet i valgkampen. Vi ønsker å være den viktigste arenaen for nyheter og debatt. Både på papir og på nett. Målsettingen vår har vært å få opp valgdeltakelsen. Nå får vi straks svar på om vi har lyktes.

Uansett oppfordrer vi deg til å bruke stemmeretten!

Godt valg!

Kommentarer til denne saken