– Målgruppa? Egentlig er det jo alle, men først og fremst nybegynnere. Folk som har lyst til å komme i form, og som ønsker et tilpasset – og ikke for tøft – treningsopplegg over flere uker.

4.000 kilometer i året

Det sier Marcus Johnsen, og avbryter nærmest seg selv:

– Det er jo Andreas som kan dette, men jeg er så bitt av basillen at jeg blir litt ivrig.

Storebror Andreas bare smiler. Han har løpt i mange år. Mye. Og langt. Han ligger på rundt 4.000 kilometer i året. 46-åringen har fullført ultraløpet Keys 100 i stekende Florida-sol, vært fartsholder i verdens hardeste ultraløp Badwater 135, har maratonpers på 2.57 og har jobbet som personlig trening innen løping.

– Det er både rart og gøy å høre Marcus prate om terskeltrening, pulskontroll og valg av løpesko.

Endret livsstil

Brødrene, oppvokst på Billebakken terrasse, er begge Oslo-bosatte, men treffer HA i hjembyen for å fortelle om sitt nystartede firma Løpetrening AS, som har nettsiden løpetrening.no. Ideen ble født da lillebror sa at «nok var nok».

– Jeg drev et transportfirma i mange år, og levde et usunt liv. På det meste veide jeg 106 kilo, og bestemte meg for å gjøre noe med kostholdet. Men jeg ville ikke ta bort noe, men også legge til. Det ble trening, og det var naturlig å spørre Andreas om gode råd, sier Marcus – som i sin ungdom var en del av Stabæks juniorsatsing i fotball.

Storebror var ikke vanskelig å be. I slutten av juni meldte han på Marcus til 10-kilometeren i Ski-løpet 1. september. Han ga seg ikke med å betale påmeldingen, men la også opp et detaljert treningsprogram i ukene fram til løpet.

– Noen økter var så rolige at jeg nesten var irritert. Ekstrem lav intensitet. Men det hjalp.

Ideen ble konkretisert

Gradvis kom Marcus i form, og han fullførte på under én time (59,19).

 

– I dag veier jeg ikke 106 kilo, men 83. Jeg er bitt av basillen, men ingen fantast. Målet er å holde meg i god form, og jeg ligger vel på tre-fem økter i uka på fire-sju kilometer. Jeg er beviset på at alle kan komme i form, smiler han.

Brødrene tenkte «dette kan vel flere dra nytte av». Ideen ble konkretisert, og i dag har løpetrening.no rundt 50 betalende (koster 99 kroner per uke) medlemmer. Målet er mellom 300 og 500 medlemmer i løpet av høsten.

– Vi tilbyr et godt og strukturert treningsprogram med PT-oppfølging. Uansett fysisk form og utgangspunkt. Med riktig trening, personlig målsetting og god oppfølging kan alle ha glede av løping og løpetrening, sier de.

Tilpasset treningsopplegg

– Hva slags treningsprogram tilbyr dere?

– Det meste. Hos oss kan du få tilpasset opplegg for personlige mål, både på kort og lang sikt, for å løpe 5 og 10 kilometer, men også for halvmaraton (21 km) og maraton (42 km). Inkludert i prisen er også internettbasert PT-oppfølging, og for et tillegg kan man også kjøpe PT som er fysisk til stede på noen av øktene, svarer de.

 

– Hva er viktig å tenke på som nybegynner?

– At man er ærlig på sin nåværende form, og at man bruker tid på å nå målene man setter seg. Hos oss handler det meste om lav intensitet, treningsglede og at man skal få varige resultater.

Gossner er faglig ansvarlig, lillebror Johnsen er daglig leder og nettansvarlig.

– Vet hvor godt det gjør!

På sikt er målsettingen at Løpetrening AS skal ha et tett samarbeid med mosjonsløp over hele landet. For eksempel håper brødrene at Halden IL kan bruke dette tilbudet når man ønsker å rekruttere nye løpere til Halden Byløp.

– Det er tungt å komme seg ut av godstolen, det vet jeg alt om. Samtidig vet jeg hvor godt det gjør, og hva man får igjen for å ta tak i livet sitt med kosthold og fysisk aktivitet, sier Marcus Johnsen.

Og avslutter:

– Det er ingen som noensinne har angret på en treningsøkt!