På bakgrunn av vitneopplysninger trenger politiet å få vite mer om en mann i 20–40 årene, som er observert i Brekkerødlia 1. juledag mellom klokka 15.30–16.00. Denne mannen har normal kroppsbygning og er lys i huden. Høyden anslås til 170–180 centimeter. Mannen hadde på seg en grå/blå anorakk og hadde trukket hetta over hodet.

Samtidig ønsker politiet opplysninger om en Volvo stasjonsvogn som sto parkert ved Brekkerødlia 41.

Ingen gjennombrudd

Etterforskningsleder Sigurd Talberg ved vold- og sedelighetsavdelingen ved Politiet i Østfold sier til Halden Arbeiderblad at etterforskningen pågår for fullt.

– Vi har så langt ingen gjennombrudd i saken, men etterforsker bredt og gjør ulike etterforskningsskritt som jeg ikke vil gå nærmere inn på nå. Vi holder alle muligheter åpne.

– Har dere fått avhørt alle som har sett noe?

– Ja. vi har kontroll på de personene som var i området da dette skjedde, og vi har også god oversikt over hendelsesforløpet. Like fullt; dersom det er noen som tror de kan vite noe som kan bidra til etterforskningen, vil vi mer enn gjerne at de tar kontakt. Vi håper å få hull på saken, sier Talberg.

 

– Bør ikke være redde

Barnet det gjelder er også avhørt. Barnet har bekreftet og komplementert det som er kommet fram i andre vitneavhør.

– Bør folk på Brekkerød være redde for at noe lignende kan skje igjen?

– Det som har skjedd er alvorlig. Samtidig ser vi på dette som en enkeltstående hendelse, og vi etterforsker ingen lignende hendelser i Halden nå. Det er ingen grunn til at folk på Brekkerød skal være mer bekymret enn andre for at noe lignende skal skje igjen, sier etterforskningsleder Sigurd Talberg.