– Det ser ut til at noen mindreårige har vært i kjelleren. Vi har snakka med dem, og én av dem innrømte å ha vært uforsiktig med ild, forteller krimsjef Mona Bergseth.

Den uforsiktige hendelsen gjorde at det tok fyr i en madrass på stedet.

Anses som oppklart

– De gjorde helt riktig etterpå ved å forsøke å slukke, og varsle riktige etater, sier Bergseth videre.

Politiet opprettet ganske tidlig en sikkerhetssone på 300 meter, da det forelå opplysninger om at det var propangassbeholdere i kjelleren. Dette er standard når det er snakk om gassbeholdere.

– Brannvesenet har nå kontroll. Brannen er slukket, og gassfaren er sånn sett over, kunne innsatsleder i politiet, Sindre Dalseng, fortelle til HA klokka 19:05, tirsdag kveld.

– Leilighetene er ikke beboelige på grunn av brann- og røkskader. Brannen etterforskes videre av Halden politistasjon. Arnestedet er lokalisert til kjelleren, men årsaken er foreløpig ikke avklart, opplyste politiet til VG, tirsdag kveld. Nå er årsaken klar.

– Vi anser saken som oppklart. Vi skal gjøre noen flere undersøkelser rundt hendelsen, også blir det oppfølging i det forebyggende sporet etter hvert, opplyser Bergseth.

Uviss skadeomfang

Beboerne i bygget ble evakuert, og tirsdag kveld ble det klart at de ikke fikk returnere tilbake til bygningen.

– Det er en del skader der, bekrefter Bergseth. Omfanget av skadene er fortsatt uviss, og arbeidet med å dokumentere og undersøke fortsetter, onsdag ettermiddag.

Kommunen følger opp de som ble evakuert fra bygget i Torpedalsveien.