Gå til sidens hovedinnhold

Brant i baren

Artikkelen er over 5 år gammel

– Da vi kom til stedet, så vi at det brant inne på Kongens Brygge.

Det sier utrykningsleder Halvar Bjerkeli til HA, tirsdag morgen. Han var selv med å slukke brannen på Kongens Brygge.

Knuste en dør

– Det var ingen til stede på utestedet da vi kom fram. Vi måtte knuse en rute i en dør for å komme oss inn i lokalet. Vi sendte inn to røkdykkere. De kunne tydelig se at det brant et sted i baren, så selve brannen var lett å slukke. Dette var snakk om en liten brann, sier Bjerkeli.

Bjerkeli forteller at det ikke var all verden av røkutvikling i lokalet, men politiet på stedet valgte likevel å evakuere beboerne som bor over baren.

Både eier av stedet og driver ble raskt varslet og kom til stedet da brannvesenet jobbet inne i lokalene.

Så flammer

Brannvesenet fikk melding om brannen på Kongens brygge klokka 03.06 natt til tirsdag.

– En alarm ble utløst og en melder meldte å kunne se flammer på innsiden av utestedet. I toppetasjen på bygget er det registrert fire beboere, tre av disse var hjemme da brannen startet. De ble evakuert ut av bygget av sikkerhet selv om det aldri var noe brann eller røkutvikling i leilighetskomplekset. Det var ingen personer som kom til skade forteller operasjonsleder Terje Nordang til HA.

 

Det tok bare 15 minutter å slukke brannen for klokka 03.22 meldte politiet at brannen var slukket.

Da HA var på plass klokka 06.45 var brannvesenets menn dratt fra stedet og bare en politibil sto på utsiden lokalene. Det er også satt opp sperrebånd utenfor lokalene.

Gjennom vindusrutene var det ikke mulig å oppdage at det hadde vært noen brann der, så skadene kan ikke ha vært store. Dette bekrefter også operasjonsleder Terje Nordang overfor HA.

Klokka 07.15 tirsdag morgen sier operasjonsleder Terje Nordang til HA at det er for tidlig å si hva som kan være brannårsaken.

– Vi kommer til å foreta tekniske undersøkelser på stedet i løpet av tirsdagen, så vil det vise seg om vi finner årsaken.

Stedet vil være stengt inntil undersøkelsene er ferdige fra politiets side.

Kommentarer til denne saken