- Dette er det mange som har gledet seg til, sier fagleder Rune Adolfsen i teknisk etat.

Han har hatt ansvar for arbeidene med å skifte ut vann- og ledningsnettet i bakken under BRA-veien mellom Gimlekrysset og Stenrød. Arbeidene har holdt på i snart tre og en halv måned. Egentlig var planlagt sluttdato 1. desember, men nå kan Adolfsen komme med en nyhet som bør glede hundrevis av haldensere.

Les også: Derfor bruker de 4 måneder på 400 meter

- Vi ligger foran skjema. Vi blir ferdige om en uke. Fredag 20. november åpner vi veien igjen, sier Adolfsen.

Har kjørt på fortauet

Åpningen skjer en gang mellom klokken 12 og 15 om en uke.

Det som gjenstår nå er asfaltering og ferdigstilling. Til tross for at de aller fleste har respektert at veien har vært stengt siden sensommeren, så er det noen som til stadighet har forsøkt seg, kan fagsjefen fortelle.

- Vi har hatt folk som har kjørt på fortauet i nesten hele anleggsperioden. Når vi har kommet på morran, har sperrer vært flyttet på. I flere tilfeller har vi fysisk måtte sperre fortau og steder med større hindre, sier Adolfsen.

- Hvor skal reiseregninga sendes?

Noen reaksjoner fra publikum har de ansatte i teknisk etat også opplevd.

- Det er noen som har spurt oss om hvor de skal sende reiseregning fordi de har måttet kjøre via byen i hele høst, sier Adolfsen.

Beboerne vil ha veien stengt fortsatt

Men en rekke av beboerne i området har derimot levd godt med de pågående arbeidene.

- De forteller at de skulle ønske vi kunne fortsette å være her. Nå har de kunnet slippe barn på trehjulsykkel ut i gata på kvelden. Etter at vi har gått hjem, så har det jo vært helt stille i gata, sier fagsjefen.