Gå til sidens hovedinnhold

– Bra forslag fra Høyre, som kanskje hele kommunestyret kan stille seg bak

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det ble i siste kommunestyre fra en representant fra Høyre reist en forespørsel til ordføreren om etablering av en sentrumsnær badeplass på sydenden av Sauøya, som også vil innebære at vi får en flott tursti i dette området.

Ordføreren svarte følgende på spørsmålet: «Dette er et godt og interessant forslag. Mange savner en bynær badestrand. Alle har jo ikke bil heller. Vi vil ta det opp til vurdering i forbindelse med budsjett og økonomiplanarbeidet i høst».

Her kom det opp en sak som det er grunn til å tro at hele kommunestyret vil stille seg bak.

Det er derfor nå viktig at administrasjonen utreder dette forslaget, slik at det kan inngå i behandlingen av budsjettet til høsten.

Saken burde derfor tas opp i det første møtet i Hovedutvalg plan, teknisk, landbruk, klima og miljø etter ferien, slik at det blir fattet et politisk vedtak i saken, slik at administrasjonen her får et oppdrag.

Les mer

Vil lage gangsti og bystrand på Sauøya:– Vil gjøre Halden komplett som sommerby

Turveien vil da kunne starte ved kornsiloene og gå langs sjøsiden mot Eskeviken og helt ut til enden av Sauøya.

Det vil her være kort vei over til Rødnabbene, som også har sine planer for utvikling ved denne badeplassen.

Her kan det virkelig bli etablert et flott tilbud som hele kommunens innbyggere kan benytte seg av.

At vår lokalavis også lager en bildeserie som omhandler denne saken ville også være med på å underbygge hvor flott dette kan bli.

Halden kommune kjøpte området langs Tista fra Mølen-området opp til gangbrua for over 10 år siden av Saugbrugs (Norske Skog) for at turvei skulle etableres.

La det ikke gå like lang tid nå for at innbyggerne skal få det flotte tilbudet, som Høyre her har tatt opp, og som ordføreren har stilt seg positiv til.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.