Gå til sidens hovedinnhold

– De hadde slangespytt og apebæsj i gryta

Artikkelen er over 3 år gammel

Dramaelevene i første klasse på Risum klarte virkelig å engasjere barnehagebarna da de spilte sitt eget teaterstykke «Lille Blå» på biblioteket fredag.

Snart 250 barnehagebarn har sett forestillingen, som dramaelevene har skrevet selv. Tilbakemeldingene har vært veldig positive og de klarte bokstavelig talt å trollbinde ungene da HA så stykket sammen med barn fra Stangeløkka barnehage fredag.

Åpent for alle

Lørdag har elevene satt opp to forestillinger som er åpne for alle, og har du barn i målgruppa, 3–6 år, så kan det absolutt anbefales å ta turen.

– Det var bra. Heksa stjal halen til Lille Blå, forteller Rikke Wroldsen (5), Cornelia Sørensen Vinje (5) og Ida Aaserød Tverberg (4).

– Trolla var morsomme. De hadde slangespytt og apebæsj i gryta. Det går ikke an. Bare for troll, og så smakte de på det, fortsetter barna entusiastisk.

Bildeserie

Bilder fra «Lille Blå»

 

Bra publikum

Underveis ble de involvert i forestillingen, både ved å gå mellom ulike scener, svare på spørsmål fra de unge skuespillerne og synge sammen.

Det var imponerende å se hvor godt skoleelevene klarte å formidle forestillingen til så små barn.

 

Her var det mye av både latter og glede. Og kanskje var det bittelittegrann skummelt.

– Det er kanskje noe av det beste publikummet vi har hatt, smiler to av de unge skuespillerne, Maria Helgestad og Eva Mena.

De forteller at det er første gang de har spilt ute for så mange publikummere og at det har vært gøy med hele prosessen, hvor klassen selv har skrevet manuset. Det er mye man må passe på når målgruppa er så unge som 3–6 år.

Positiv respons

Før de er ferdige lørdag vil de ha spilt over 10 forestillinger.

– Det er gøy å spille for barn, det er alltid et nytt publikum og vi vet ikke hvilke reaksjoner vi får. Vi må være veldig tydelige på det vi sier og gjør sånn at barna forstår. Og så prøver vi å inkludere dem ved å spørre dem om ting underveis, forteller Maria og Eva.

De forteller at responsen har vært bra og at de har fått bare positive tilbakemeldinger.

– Men noen barnehager er mer stille og noen er helt med, smiler de.

Entusiastiske barn

Lærer Sverre Heidenberg var også fornøyd.

– Det har vært kjempehyggelig og mange entusiastiske barn. Det er allerede 250 barn som har sett forestillingen, sier han.

Han passer også på å rette en takk til Halden Bibliotek for at skoleelevene har fått lov til å framføre forestillingen sin i bibliotekets lokaler under Bom kræsj bang.

Heidenberg forteller at de har delt klassen inn i seks grupper som har skrevet hvert sitt eventyr. Til slutt har det blitt satt sammen til manuset som utgjør «Lille Blå.»

Billetter til lørdagens åpne forestillinger fås kjøpt på Ticketmaster og i døra.

Kommentarer til denne saken