Dette huset ble solgt til to millioner over takst

FORNØYD MEGLER: Lars-Håkon Nohr solgte Kjærlighetsstien 31 for nesten 2 millioner kroner over takst.

FORNØYD MEGLER: Lars-Håkon Nohr solgte Kjærlighetsstien 31 for nesten 2 millioner kroner over takst. Foto:

Av og
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Det var Lars-Håkon Nohr i Aktiv Eiendom som sto for salget av eneboligen i Kjærlighetsstien 31.

Prisantydningen var satt til 4,3 millioner kroner, mens eiendommen ble solgt for 6, 175 millioner kroner.

– Haldens beste vestkant

– Det som er spesielt med denne eiendommen er jo eiertomta på over 7 mål på "Haldens beste vestkant". Glenne er et veldig populært boligområde.

Om tomten står det i eiendomsannonsen: Tomtens grunnareal: 7167m2. Stor, selveiet tomt i hovedsak naturtomt, opparbeidet gressplen rundt huset og gruset innkjørsel. Det kan være muligheter for å utvikle eiendommen, med fradeling av tomter eller utarbeide reguleringsforslag for høyere utnytting av hele eiendommen. Eventuell utparsellering skal godkjennes av stiftelsen Rød herregård/Glenne vei. Tomten er solrik, og meget barnevennlig. På tomten står et eldre, koselig dukkehus.

Her kan du lese boligannonsen!

Skilt ut fra Rød Herregård

– Tomten ble skilt ut fra Rød Herregård på 30-tallet. Da så Glenne-området veldig annerledes ut enn i dag. Tomta har vært i en families eie siden da, og eieren har jo bodd i sin egen lille verden der oppe, mens det har vokst fram tett bebyggelse rundt, sier Nohr.

Ifølge eiendomsmegleren var det vanskelig å sette en pris på huset og tomta, fordi det ikke er en selvfølge at man får tillatelse til å utvikle den videre.

Stor interesse

– Den har et stort potensial, men det er jo ikke selvsagt at det lar seg gjøre. Derfor valgte vi å prissette den slik at også vanlige kjøpere på jakt etter hus med stor tomtvar aktuellle. Detvar mange interessenter, men da budrunden kom opp i over 4,5 millioner var det bare profesjonelle aktørere som utbyggere og investorer igjen.

– Det er såpass få ledige, attraktive tomter igjen i Halden at det var nok mange som ville sikre seg denne. Dette er en sjanse man ikke kommer til å få igjen, sier Nohr.

Ikke vanlig kost

– Det er ikke vanlig kost at boliger i Halden går to millioner over takst?

– Nei. Det er nok mer et Oslo-fenomen. Men dette var en såpass spesiell eiendom at verdien er mer opptil aktørene. Dersom man utvikler eiendommen videre er man garantert interresse uansett hva en bygger der.

– Når det er sagt, så har ikke jeg noen anelse om de nye eierne har slike planer. Med rekordlav rente, så kan jo dette også være en alternativ pengeplassering som potensielt kan gi stor avkastning, sier Nohr.

Hett boligmarked

Eiendomsmegleren kan fortelle om et hett boligmarked i Halden.

– Det har vært veldig bra, spesielt siste halvår med flere eiendommer som har gått flere hundre tusen kroner over prisantydning, sier Nohr.

Dette inntrykket  bekrefter Mats Lilledal hos Estate Lilledal AS.

– I Halden opplever vi jo ikke de store konjunkturendringene som i Oslo og andre større steder, men det er liten tvil om at det er en veldig god utvikling i boligmarkedet om dagen, sier Mats Lilledal hos Estate Lilledal AS i Halden.

Vil holde seg

følge Lilledal er omløpshastigheten økende og god for tiden.

Og selv om han ikke vil beskrive det som et marked som har tatt av, så har han tro på fortsatt gode tider framover for byens eiendomsmeglere og boligkjøpere.

– Signalene fra økonomene er jo at ingenting tyder på at renta vil gå opp igjen på en stund. Og arbeidsledigheten er fortsatt relativt lav. Så vi håper og tror at markedet vil holde seg hett en god stund til, avslutter Mats Lilledal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken