– Det blir litt som å gjøre en dagbok offentlig

SPAREMOR: Anneli Wahlstrøm sparer jevnlig og det ene kredittkortet skal kun brukes ved reiser eller nødstilfeller. – Jeg vil ikke havne i "Luksusfellen", sier 37-åringen.

SPAREMOR: Anneli Wahlstrøm sparer jevnlig og det ene kredittkortet skal kun brukes ved reiser eller nødstilfeller. – Jeg vil ikke havne i "Luksusfellen", sier 37-åringen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Haldens nye toppblogger Sparemor er ikke redd for å gi av seg selv.

DEL

Anneli Wahlstrøm (37) startet bloggen sin i slutten av september og har raskt blitt blant de mest leste bloggerne i Halden.

Brukte lang tid

– Jeg hadde nesten ikke lest en eneste blogg før, men jeg har en god venninne i Oslo som blogger, så da ble jeg litt inspirert av henne. Jeg brukte lang tid på å finne ut hva jeg skulle blogge om. Jeg er veldig interessert i mote og interiør, men det synes jeg det var nok av andre som blogget om. Derfor ble det Sparemor i stedet.

Wahlstrøm har to sønner på 11 og 16 år som hun forsørger alene og jobber i 50 % stilling på SFO. Hun har bodd alene i ni år.

Har en egen sparemekanisme i hodet

– Det er klart det har vært tøft til tider, men jeg har klart å beholde huset, selv med skyhøy rente i starten. Jeg tenker sparing hele tiden. Det er en egen mekanisme i hodet mitt som slår inn. Jeg har alltid full oversikt over hvor det er billigst å handle og er sjeleglad for at vi bor så nær svenskegrensen.

Hun forteller at hun alltid har vært prisbevisst.

– Mamma har fortalt meg at jeg kunne få en 20-kroning å handle for da jeg var liten, men kom tilbake med 17 kroner. Men det er jo ikke sånn at jeg aldri kjøper meg dyre ting. Hvis det er noe jeg virkelig har lyst på så sparer jeg til jeg har nok.

"DATTEREN" : Chiahuahuaen Violetta er "datteren jeg aldri fikk", smiler Wahlstrøm. Det tok mange år med sparing før hun hadde råd til å kjøpe valpen som kostet 16.000 kroner.

"DATTEREN" : Chiahuahuaen Violetta er "datteren jeg aldri fikk", smiler Wahlstrøm. Det tok mange år med sparing før hun hadde råd til å kjøpe valpen som kostet 16.000 kroner. Foto:

Har budsjett- og følger det

Chiahuahuaen Violetta er et eksempel på det.

– Hun er som datteren jeg aldri fikk. Jeg vurderte og tenkte og sparte i flere år og for tre år siden kunne jeg hente henne. Det har jeg aldri angret på. Det er utrolig mye selskap i en hund, og hun følger etter meg overalt.

– Hvordan klarer du deg på bare en inntekt?

– Jeg har et budsjett som jeg forholder meg til. Det gjør jeg også hvis jeg er på ferie i Syden for eksempel. Å havne i "luksusfellen" er mitt verste mareritt. Jeg har en egen sparekonto til litt større ting og sparer også små beløp, hver gang jeg bruker bankkortet. Jeg har ett kredittkort som jeg kun bruker på reise eller i nødstilfeller.

Spareråd nummer en

– Hva er ditt viktigste spareråd?

– Det er rett og slett å tenke seg om to ganger før du handler noe. Er dette virkelig noe jeg trenger? Som regel er svaret nei, og da bare går jeg videre.

– Vi har det veldig bra i vår familie med hus og to biler. Så det er mulig å få til. Jeg kjøpte min første tomt som 19-åring og tjente faktisk litt på den, da jeg solgte.

Siden starten på bloggingen har hun skrevet 65 innlegg. Bloggen hennes har blitt populær lokalt og hun har vekslet mellom 1-5. plass på bloggtoppen i Halden.

Den som intet våger ...

– Et innlegg om dagen bør det minimum være. Innleggene handler om alt fra sparetips til andre hverdagslige situasjoner. Jeg har fått mye respons. Det er mange som er i samme situasjon som meg.

Hun betalte litt for designet av bloggen, slik at den fikk et profesjonelt uttrykk.

– Jeg ville lage en blogg som skulle fenge fra dag en. Den som intet våger intet vinner, og det er mange om benet. Det blir litt som å skrive en dagbok i all offentlighet. Jeg har faktisk fått kontakt med en del mulige sponsorer, og det er jo litt morsomt. Kanskje det kan spe litt på økonomien etter hvert.

Har ingenting å skjule

– Hvordan opplever du å dele personlige ting om deg selv?

– Vi bor i en liten by, og folk snakker om deg uansett. Jeg har hørt mange rare historier om meg selv, men jeg bare hever hodet og går videre. Selvsagt har jeg en personlig grense for hvor mye jeg deler av meg selv, men jeg liker best å være en åpen bok. Jeg har ikke noe å skjule.

Som nevnt er Wahlstrøm en svoren tilhenger av grensehandel.

Vaskepulver på Godishuset

– Det er mange penger å spare ved å handle de riktige stedene også i Sverige. Jeg bruker mye penger på Godishuset på Svinesund for eksempel, men det er ikke fordi jeg kjøper mye godteri.

– Alt av husholdningsartikler som vaskepulver, såpe, shampoo, balsam er mye billigere der enn for eksempel på Maxi Mat. Det lønner seg alltid å gjøre litt research før man kjøper noe. Jeg har funnet frisørprodukter til en tredjedel av den norske prisen på Rusta for eksempel.

– Hva tror du er grunnen til at bloggen din har blitt såpass populær?

– Det er veldig moro, og jeg håper på enda flere lesere etter hvert. Kanskje noe av årsaken er at jeg er litt eldre enn de andre bloggerne og har litt annerledes temaer.  Jeg vet ikke.

– Det hadde vært moro om jeg hadde lyktes med dette. Jeg har jo tid i og med at jeg jobber 50 prosent. Da er dette gøy å ha som tidsfordriv.

Her kan du lese Anneli Wahlstrøms blogg!

Artikkeltags