Gå til sidens hovedinnhold

- Der sto jeg da, i bare BH-en

Artikkelen er over 4 år gammel

Blogger og utflyttet haldenser Linn Dahlman Doherty kaster klærne i en undertøysreklame for å lære folk å bli glad i sin egen kropp.

– For et halvt år siden fødte jeg et barn. Det bærer kroppen min fortsatt preg av. Presset rundt det kjenner jeg på hver eneste dag. Jeg løper. Jeg sulter. Jeg klager. Men mest av alt unnskylder jeg meg. Jeg unnskylder meg fordi jeg ennå ikke er tilbake til utgangspunktet. Jeg er flau over at kroppen min er tyngre, og at jeg fortsatt ikke har nådd den formen jeg «egentlig» har, sier Linn Dahlmann Doherty i åpningen av reklamefilmen.

Lei av å unnskylde seg

Før hun forteller videre at hun er lei av å unnskylde seg.

– Denne kroppen er 40 år og har laget verdens vakreste lille under. Det bør hylles det, ikke skjules, slår hun fast.

Linn Dahlman Doherty er født og oppvokst i Halden og bodde i byen til hun var 20 år. I dag bor hun i Son, men er jevnlig hjemme på familiebesøk.

Kjent blogger

De siste årene har hun blitt en kjent, norsk blogger og står bak nettsiden carebylinn.com. Derfor tok undertøyskjeden Change kontakt med henne blant flere kvinner da de skulle ha en kampanje med fokus på å lære seg å være glad i egen kropp selv om den ikke er helt perfekt.

– Det var litt vanskelig for meg å si ja siden jeg hadde født bare for noen måneder siden og fortsatt slet mye med fødselsvekt. Men jeg fikk lov til å vinkle det slik jeg ønsket og da ville jeg belyse dette temaet, forteller Dahlman Doherty til Halden Arbeiderblad.

Vist over 200.000 ganger

Videoen har blitt en stor suksess. Den har blitt vist over 200.000 ganger på Facebook og Linn har fått en rekke positive reaksjoner.

– Reaksjonene jeg har fått privat har vært udelt positive. Mange synes jeg er tøff og belyser et viktig tema, som mange sliter med, forteller den utflyttede haldenseren. Grunnen til at hun stilte opp i kampanjen var at hun ønsket å belyse følelsen de ekstra kiloene etter graviditeten har gitt henne. I løpet av graviditeten gikk hun opp 28 kilo. Tre uker senere var det fortsatt 20 «ekstra» kilo igjen.

Fikk kommentarer

– Jeg har alltid vært slank og føler at folk rundt meg bare har forventet at det skulle ta kort tid, jeg har kjent blikkene og fått kommentarer som: «Herregud, det er jo flere måneder siden du fødte, er du ikke tilbake ennå?». Jeg tror ikke dette har vært vondt ment, men det er så lett å si slike ting til en som folk kjenner som slank, forteller bloggeren.

10 måneder etter fødselen er hun nå nesten tilbake til normalen.

- Uansett så er disse tallene uvesentlige. Det jeg ønsket å belyse var følelsen dette har gitt meg. Det å måtte unnskylde at jeg fortsatt ikke er tilbake til den «gamle jeg», forklarer hun.

En ny empati

Hun har opplevd det å være litt overvektig som vondt og vanskelig.

– Jeg har forsøkt å gjemme de ekstra kiloene i klær jeg ellers aldri ville kledd meg i. Det har gitt meg en ny empati med dem som sliter med dette hver dag, år ut og år inn.

Kommentarer til denne saken