Med flagget til topps og en festpyntet barnehage var det en stolt styrer Lise Faraasen Olsen som ønsket vara-ordfører Linn Laupsa og Gun Kleve fra avdeling for samfunnsutvikling i Halden kommune, velkommen til Bergknatten i forbindelse med at barnehagen i Berg nå blir sertifisert som helsefremmende barnehage

- Når er det fest

Kleve har vært barnehagens kontaktperson inn til fylket, og hun hadde med seg et flott, innrammet diplom, som skal få en fin plass på veggen i fellesrommet, slik at alle kan se det. Barnehagen fikk også en fin blomst, skriver Halden kommune i en pressemelding.

Vara-ordføreren hadde på seg det fine kjedet sitt og barna ble fortalt historien bak utformingen av kjedet. Et av barna så fort sammenhengen mellom kommunens byvåpen og det fine kjedet.

- Når det er fest, er det lov til å feire med noe godt; og det var fest på Bergknatten, skriver kommunen i pressmeldingen.

Utsatt feiring

Gjestene ble servert kaffe og alle fikk hver sin deilige, hjemmelagede eplemuffins. Gjestene ble også underholdt med en liten utendørskonsert av barna i barnehagen. Vara-ordføreren og Kleve fikk en omvisning på det flotte uteområdet til barnehagen og var tydelig imponert over det de fikk se.

- Barnehagen ligger vegg i vegg med Berg skole i fantastiske omgivelser med skogen som nærmeste nabo. Nå er både Berg skole og Bergknatten barnehage sertifiserte som Helsefremmende skole og barnehage, skriver Faraasen i en melding til HA.

Bergknatten ble sertifisert som Helsefremmende barnehage 30. november 2020, men grunnet koronarestriksjoner, ble feiringen utsatt til fredag 3. september.