Birk har fått en uventet leieboer på biltaket: – Jeg vet ikke hvor lang tid det tar å lage måke, men om det er mer enn et par uker har jeg et lite problem

LEIEBOER: Denne måka har bygget reir på biltaket til høgskole-studenten Birk Martinius Paulsen. Nå får han ikke brukt bilen, i frykt for å forstyrre fuglen.

LEIEBOER: Denne måka har bygget reir på biltaket til høgskole-studenten Birk Martinius Paulsen. Nå får han ikke brukt bilen, i frykt for å forstyrre fuglen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forrige uke oppdaget Birk Martinius Paulsen (20) at en måke har bygget reir på biltaket hans. Nå håper han den velger å flytte før han kjører hjem på sommerferie.

DEL

(Fredriksstad Blad) Birk Martinius Paulsen studerer industriell design ved Høgskolen i Østfold, og bor på hybel i studentboligene på Kråkerøy. Han startet på studiet i høst, og har to år igjen før han har fullført bacheleorrggaden.

Forrige fredag oppdaget han og noen venner at en fugl hadde valgt å bygge reir på taket på hans blå Toyota Yaris.

– Bilen hadde stått i fred i en tre ukers tid, men forrige fredag skulle vi en tur på Kiwi for å handle. Da vi kom ut så vi at det var et reir på taket, men vi så ikke noen fugl. Vi kjørte av gårde uten å røre reiret, forteller han.

LAGT SEG TIL: Det ser ikke ut som måka har planer om å flytte på seg med det første. Nå har hun ligget en drøy uke, og ifølge en tipser er det egg i reiret.

LAGT SEG TIL: Det ser ikke ut som måka har planer om å flytte på seg med det første. Nå har hun ligget en drøy uke, og ifølge en tipser er det egg i reiret. Foto:

På veien til Kiwi og tilbake føk det av noen kvister, men mesteparten av reiret ble liggende. Tilbake ved studentboligene på Bjølstad ble bilen parkert på samme sted.

– Etter at vi kom tilbake har den fortsatt å bygge på reiret, og nå virker det som den har flyttet inn permanent, ler Paulsen.

Låner bil av andre

Bileieren forteller at han ikke har sett om måka har lagt egg, men ifølge en tipser til Fredriksstad Blad ligger det tre egg i reiret. For ikke å forstyrre den nye leieboeren har Paulsen lånt bil av venner de siste dagene.

– Det er ikke så ofte jeg har behov for bil, så det går foreløpig greit.

Populær fugl

Etter at måka flyttet inn har den fått mye oppmerksomhet blant beboerne i studentboligene. Paulsen forteller at de er flere som følger med på den, og det er mange som stopper opp for å se hva den driver med.

– Vi har døpt den Jomfruplogen. En bilinteressert måke med litt dårlig smak, sier han.

I forrige uke ble det publisert et bilde av måka på humorprofilen «Nå koser vi oss» (@naa_koser_vi_oss) på Instagram. Profilen har over 209.000 følgere, og bildet har i skrivende stund 7.777 likes.

– Det var faktisk ikke jeg som sendte inn bildet, men det er jo morsomt. Den får en del reaksjoner, sier studenten.

Trenger snart bilen

I disse dager er Paulsen i full gang med eksamensperioden, og han har et par eksamener igjen før han kan ta sommerferie. Da går turen hjem til Brevik i Telemark.

– Hva gjør du om måka ikke har flyttet til du skal hjem til sommeren?

– Så langt har jeg faktisk ikke tenk, ler han.

– Jeg vet ikke hvor lang tid det tar å lage måke, men det er et par uker til jeg tar sommerferie. Tar det lengre tid enn det kan det hende jeg støter på et lite problem, avslutter han lattermildt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken