– Pengene er en ting, men symbolikken her er enda større. Det er mange små idrettslag som tar av sin kasse for å hjelpe oss, og symbolikken i det er så stor. Det viser hvilket idrettsmiljø vi har i byen, sier Cordt Hansen.

– Rørende

Forrige uke, bare noen dager etter seieren mot Elverum, møtte han flere av idrettsklubbene som har bidratt i redningsaksjonen.

Så å si alle idrettslagene i Halden-idretten har vært positive til å støtte Halden Topphåndball, men flere klubber sliter også med økonomien og har derfor ikke hatt muligheten til å bidra økonomisk akkurat nå.

– Gåsehud er et godt ord. Det er ekstremt rørende, for det er ikke gitt i det hele tatt at klubbene og idrettslagene i Halden samler seg om oss på den måten de har gjort. Spesielt ikke etter en tøff pandemi. Stian (Mjølnerød-Lie) i idrettsrådet har gjort en fantastisk jobb her, sier Cordt-Hansen.

HTHs daglige leder er spesielt glad for å få et bevis på at idretten i Halden står samlet på tvers av idrettsgren og geografi.

– Dette har mye å si for Halden-idretten i framtida og. Hvis det skulle skje med noen andre, skal hvert fall vi stå klare til å bidra, sier Cordt-Hansen.

Ikke i tvil

Fire av de mange som bidro i redningsaksjonen var Halden Innebandyklubb, Fredriksten Bryteklubb, Fiskeklev Landeveisclub og Fredrikshalds Turnforening.

Ingen av dem var i tvil om at de ville støtte Halden Topphåndball da Stian Mjølnerød-Lie tok kontakt.

– Vi må stå sammen om idretten i Halden. Når man har muligheten til å støtte opp om noe, så gjør man jo det, sier Christine Klingstrøm i turnforeningen.

– Selv om det er trange tider for idretten, så må man bidra når den mest profilerte klubben i Halden trenger det, sier Jan Olav Rindalen fra innebandyklubben.

Ole Jørgen Forfang Ekeli i Fiskeklev Landeveisclub mener at bredde- og toppidrett henger sammen. Skal man rekruttere barn og unge og få de til å være med lengst mulig, må man ha forbilder i egen by.

– Breddeidretten har mange bra sider, men det er viktig for en by å ha noen toppklubber som klarer å få det til på den øverste scenen i Norge. Det er vanskelig å få til drift på toppnivå, det har vist seg før og. At minst én klubb i Halden klarer å opprettholde den drifta er viktig, mener Ekeli.

Flest mulig valgmuligheter

Turnforeningen har i alle år hatt fulle partier og tiltrekker seg mange barn og unge. Og selv om klubbene selvfølgelig er interesserte i å rekruttere til sine egne idretter, er det tross alt viktigst at barna har flest mulig valgmuligheter.

– Det viktigste er at barn og ungdom har muligheten til å drive med det dem har lyst til. Ikke nødvendigvis på turn, men der de har lyst, om det så er idrett eller kultur, sier Klingstrøm.

Les også

En seier for hele HTH-familien

Halden Topphåndball har ikke noe en egen barneavdeling. På guttesiden er det TTIF som rekrutterer de aller yngste, og HTH som utvikler de videre når de går over til juniorhåndballen.

– Det at barn og unge har et mål langt der framme, kan i seg selv kan bidra til rekruttering. På den måten bidrar en ren toppklubb til at ungdommen fortsetter med idretten, sier Ekeli.

– Man vil jo at ungdommen skal bli i egen by lengst mulig og. At de ikke skal forsvinne til Fredrikstad og Sarpsborg etter hvert som de blir ordentlig gode. Man må ha alternativer her i byen og, legger Lars Martin Brække fra bryteklubben til.

Roser idrettsrådet

– Det er ikke en lett tid for idrettsklubbene. Men dere bidrar uansett?

– Jeg føler det er viktig at klubbene stiller opp med dem man har muligheter til. Innebandyklubben er en liten klubb, og vi har stilt med en sum. Det viktigste er at alle uttrykker et ønske for å bidra, sier Johansen.

– Det viktigste er hva summen ble til slutt sånn at de klarte seg, sier Klingstrøm.

Hele gjengen roser også idrettsrådet som var tidlig ute med å ideen om at idretten i Halden kunne bidra på hver sin måte.

– Masse skryt til Stian og idrettsrådet altså. Det er han som har dratt i gang det her, og da han kom på banen var det en selvfølge å bidra, sier Brække.

– Det er noe som har skjedd etter at Stian kom inn. Nå vet klubbene i Halden litt mer om hverandre, og da blir det lettere å stille opp, sier Klingstrøm før Johansen avslutter:

– Det er en viktig symbolikk i dette. Det viser at klubbene kan hjelpe hverandre hvis det er noen andre som kommer i lignende situasjoner senere, sier han.