Gå til sidens hovedinnhold

Berg barnehage dro på romferd

Artikkelen er over 5 år gammel

Birthe Kjernlie har sendt oss følgende rapport fra Berg barnehage:

Romferd i stedet for karneval

I stedet for vanlig karneval, med prinsesser og sjørøvere, pleier Berg barnehage å ha avslutningsfest for et tema de har hatt over lengre tid.

Siden jul har de tolv 3-6-åringene jobbet med verdensrommet, romfart, stjerner og planeter. 

Derfor var det naturlig at årets "karneval" for de store, ble en ferd ut i verdensrommet, med et stort romfartøy, astronauter og grønne romvesener.

Barna hadde jobbet over lengre tid med å bygge opp det hele i ett av rommene i barnehagen. Her hang det sel-lagde planeter ned fra den mørke himmelen i taket, og det var malt og festet stjerner, planeter og romfartøy på veggene.

Midt på gulvet var det bygget opp et stort romskip med en avansert cockpit, med øreklokker, lys som blinket, brytere og spennende panel. Her var det plass til alle astronautene. De grønne romvesene bodde på mars, men ville også styre romskipet.

Romvesen-potetstappe på menyen

Menyen denne dagen var selvfølgelig grønn romvesen-potetstappe, med astroider til (kjøttboller).

De seks små (1-2 år) har hatt om vann, is og snø siden jul. De var kledt i lyse farger denne dagen, og var små snøfnugg, i en hvit verden, med lyse stoffer,ballonger, såpebobler, "pute-snø-fjell", hvit potetmel-plastelina, lett "snø-musikk" og bevegelse.

Tanken er at ale skal være med på å bygge opp til en stor fest, bygget på det de har lært tidligere, og ha det gøy, uten at det blir for mye styr og press på foreldrene. En herlig dag, for store og små.

Kommentarer til denne saken