(Namdalsavisa) Da var da Bente Strøm skulle trene på Fresh Fitness Lade i Trondheim i midten av forrige uke at hun skal ha fått beskjed om at antrekket hennes brøt med retningslinjene deres.

– Jeg kom ut av garderoben – så gikk det ikke ett minutt engang før jeg fikk tilsnakk av en ansatt på grunn av genseren min, forklarer 30-åringen, som er oppvokst på Jøa i Namsos til NA.

– Jeg ble skikkelig paff, og forsøke å vise at genseren min var lang nok. I retur fikk jeg spørsmål om at magen kanskje ble synlig dersom jeg tok en øvelse hvor jeg ble nødt til å strekke på armene.

Saken ble først omtalt av trd.by.

Valgte å dra

– Jeg ble veldig satt ut og valgte å dra fra senteret. Det ble altfor ukomfortabelt å bli værende, sier 30-åringen, som har bodd i Trondheim de siste ti åra.

Strøm har delt et bilde av antrekket sitt på sin Instagram-konto – hvor hun har over 14.000 følgere. Der er hun kritisk til treningskjedens klesregler.

Innlegget kan du lese i sin helhet her:

På sine nettsider står det i Fresh Fitness sine senterregler at man skal: «bruke rene treningsklær som dekker mage, bryst og rygg.» Det mener Strøm at hun gjorde.

– Tightsen var høy i livet, og gikk godt over navlen. I tillegg er collegegenseren svær. Jeg er sikker på at jeg hadde mest klær av alle de som var på treningsstudioet, sier hun til NA og legger til:

– Jeg synes ikke dette var greit i det hele tatt. Hendelsen var ekkel, og jeg følte selv at jeg var riktig kledd.

Fikk trene på annet senter

På tross av den ukomfortable hendelsen var Strøm, som jobber som personlig trener, bestemt på å gjennomføre treningsøkta og dro derfor til et annet Fresh Fitness-senter i byen.

– Jeg ville bli ferdig med økta. På det andre senteret spurte jeg de ansatte om antrekket mitt var greit å bruke. De sa at det ikke var noe problem, stusser Strøm.

I etterkant har Strøm valgt å avslutte sitt medlemskap hos treningssenterkjeden.

– Jeg kommer ikke til å trene der noe mer, sier hun bestemt.

Mange reaksjoner

Etter at hun la ut bildet av antrekket sitt på Instagram, har ikke responsen latt vente på seg. I skrivende stund har hun fått over 130 kommentarer på innlegget.

– Jeg har fått respons fra personlige trenere, folk flest og ikke minst andre treningsstudioer. Flere har tatt kontakt og sa at jeg kunne trene hos dem i de klærne jeg selv vil. Jeg har til og med fått tilbud om å trene gratis enkelte plasser, legger hun til.

– Det er veldig mye støtte, men jeg har også hørt rykter om at jeg også får litt hat retta mot meg, noe jeg også syns er veldig ubehagelig, avslutter 30-åringen fra Jøa.

– Fulgte rutinene

Daglig leder i Fresh Fitness, Lars Fredrik Strøm-Håkonsen, er kjent med kritikken fra Bente Strøm, men sier til NA at de ikke ønsker å kommentere enkeltsaker om medlemmer eller ansatte.

Men han sier at de har vært i kontakt med deres ansatt som snakket med Bente Strøm på treningssenteret.

– Vår ansatte fulgte våre rutiner til punkt og prikke, og på en god måte i forhold til regelverket vårt. Jeg tror på min ansatt, som tok den dialogen, sier Strøm-Håkonsen og legger til:

– Vi kommer til å ta en intern diskusjon om denne klesregelen er moden for justering. Men om vi vil endre den eller ikke, må vi få diskutere.

Strøm-Håkonsen forklarer Fresh Fitness sine klesregler på følgende måte.

– Våre treningssentre skal være et sted for alle, et lavterskeltilbud. Historisk sett har bekledning vært ett av de punktene som vi mener er viktig for å gjøre det enklere for alle å besøke et treningssenter, sier han og utdyper:

– Utfordrende bekledning kan øke terskelen for at andre medlemmer ikke ønsker å besøke oss. Derfor har vi valgt å legge oss på en ganske streng linje, slik at reglene blir enkelt for ansatte å håndheve og for medlemmer å forstå.

Strøm-Håkonsen sier at Fresh Fitness er forsiktige hva gjelder regelbrudd på bekledning.

– Vår intensjon er at samtaler rundt bekledning skal være en så god som mulig opplevelse for medlemmet. Medlemmer skal ikke bortvises ved en førstegangs hendelse, men de skal få informasjon om bakgrunnen for regelen og beskjed om å gjøre nødvendige endringer før neste besøk, opplyser han.