Nå har de blitt flyplasseiere

FLYPLASSEIER: Norges Taxiforbund avdeling Østfold, her representert ved styreleder Bent Skogli, har kjøpt seg inn i nye Rygge Airport.

FLYPLASSEIER: Norges Taxiforbund avdeling Østfold, her representert ved styreleder Bent Skogli, har kjøpt seg inn i nye Rygge Airport. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Taxiselskapene i Østfold går inn som støttespillere for nye Rygge Airport.

DEL

– Vi ønsker å bidra til at det blir en ny flyplass på Rygge. Østfold trenger en flyplass, sier haldensern Bent Skogli.

I tillegg til å være daglig leder i Halden Taxi er han også styreleder for Norges Taxiforbund avdeling Østfold. Og det er på vegne av den sistnevnte aktøren han nå har kjøpt aksjer i Rygge Airport for 20.000 kroner.

– Vi håper at flyplassen starter opp i 2018, og at alle kommuner og næringslivet i Østfold støtter opp om tiltaket, sier Skogli.

Trenger 7,5 millioner kroner

Rygge Airport trenger 7,5 millioner kroner i startkapital for å kunne gå videre med planene om en flyplass i Østfold.

Flere kommuner har bestemt seg for å støtte flyplassen. Men hvor stor del av den nødvendige kapitalen selskapet har fått inn, er ikke kjent.

– Vi må ha troa

Taxisjef Bent Skogli er optimist, til tross for at han også er kritisk til at initiativtakerne bak Rygge Airport har vært tilbakeholdne med informasjon.

– Vi må ha troa på dette. Men jeg synes det har vært mangelfull info. Til tross for det velger vi å gå inn i prosjektet. Dersom det ikke går, har vi i hvert fall vært med og prøvd, sier Skogli.

Har tapt mange turer

Som daglig leder for Halden Taxi kan han fortelle at de har tapt mange turer på at flyplassen på Rygge ble lagt ned.

– Vi hadde et veldig godt tilbud til Rygge for haldenserne, og det var i jevnt bruk. Vi hadde turer til Rygge hver eneste dag. De er borte nå. Nå må folk til Landvetter, Gardermoen og Torp. Vi har turer også dit, men det er en veldig lang tur med et helt annet kostnadsbilde og det er klart det er færre som benytter seg av det, sier Skogli.

Nå håper han at bidraget fra taxiselskapene i Østfold skal kunne gi nye turer til Rygge i løpet av 2018.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags