Gå til sidens hovedinnhold

Cashmere Cat kan danke ut OnklP

Artikkelen er over 6 år gammel

Haldens egen Cashmere Cat er nominert til årets Bendiksenpris, artistenes egen pris, sammen med blant annet OnklP & De Fjerne Slektningene.

Bendiksenprisen er på 100.000 kroner og deles ut i regi av landets største interesseorganisasjon for artister, GramArt.

Sjette gang

I år er det sjette gangen at den prestisjetunge musikkprisen deles ut og vinneren offentliggjøres på GramArts sommerfest den 27. mai. 

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist.

Prisen ble gitt av Kulturdepartementet i anledning GramArts 20-årsjubileum i 2009. GramArts styre, som selv er artister, kårer vinneren.

Har det lille ekstra

- De fem nominerte er alle svært verdige kandidater til årets Bendiksenpris. Det kom inn mange forslag og kvaliteten har vært høyere enn tidligere så styret har hatt en vanskelig jobb med å plukke ut de nominerte artistene, sier GramArts styreleder Arne Hurlen.

– Vi har vurdert karrierer, opptredener og utgivelser, og landet på fem artister som alle har «det lille ekstra» og som viser bredden og kvaliteten i norsk musikk.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013) og Highasakite (2014).

Fra artister til artister

GramArt er landets største interesseorganisasjon for norske artister og har 3000 medlemmer innen alle sjangre og fra hele landet.

Juryen for prisen er GramArts styre som består av artistene Arne Hurlen (Postgirobygget), Bjørn Gunnar Sando (Hellbillies), Bård Jørgen Iversen (D.D.E), Tove Bøygard, Hanne Sørvaag, Ivar S. Peersen (Enslaved), Elisabeth Andreassen, Hans Mathisen, Morten Skaget og Sven Garås.

De nominerte artistene

Aurora: er for tiden aktuell med sin debut-EP og singel Running With The Wolves som slippes/ ble sluppet 4. mai. Hun fikk sitt gjennombrudd under By:larm 2014 og har siden fortsatt å imponere og blitt hyllet av «selveste» Katy Perry. Aurora er signert til Decca Records, Glassnote Records og Petroleum Records.

Cashmere Cat: er produsent-aliaset til den unge norske produsenten Magnus August Høiberg fra Halden. I løpet av det siste året har han fanget oppmerksomheten til så vel popstjerner som bransjen. I februar 2014 dukket han opp på Ludacris sin singel «Party Girls» sammen med Jeremih og Wiz Khalifa og har produsert låter for en rekke store artister, inkludert store deler av Ariana Grande’s album «My Everything.

Ine Hoem: har røtter i både pop- og jazzverdenen. På sitt debutalbum, det kritikerroste Angerville som kom i 2015, blander hun både elektronika og indiepop. Hoem er uteksaminert fra jazzlinja ved Institutt for musikk (NTNU) og har tidligere sunget i bandet Pelbo.

OnklP & De Fjerne Slektningene: har i løpet av et knapt år blitt et fenomen -mye takket være to sterke album, konserter og et dryss med priser og nominasjoner. Med sin sjangerfusjon av rap og rock har de truffet publikum rett i hjertet og solgt til platina. Æreshaldenser Knut Oskar Nymo fra Rakkstad er blant bandmedlemmene.

Spidergawd:har tatt navnet sitt fra en Jerry Garcia-låt og består av Per Borten, fra blant annet Cadillac og Moving Oos, Rolf Martin Snustad fra Hopalong Knut, samt Bent Sæther og Kenneth Kapstad fra Motorpsycho.  Deres debutalbum Sidergawd ble gitt ut i 2013 på Crispin Glover Records og for det ble de nominert til Spellemannspris i rockekategorien. I år kom oppfølgeren Spidergawd II.

Bendiksenprisen :                                                                                                 

  • Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent.
  • Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til.
  • Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning.
  • Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner deles ut for 6. gang.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.