Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Ladies Tour of Norway utsatt til 2021

Artikkelen er over 1 år gammel

Restriksjonene på grunn av Covid-19 gjør det umulig å arrangere Ladies Tour of Norway som planlagt 13.- 16. august. Torsdag tok rittdirektør Roy Moberg og det øvrige styret beslutningen om at sykkelfesten er utsatt til 2021.

– Det er først og fremst regelen om en meters avstand og restriksjonene ved innreise til Norge som gjør at vi må ta dette skrittet, sier Roy Moberg, rittdirektør av Ladies Tour of Norway – landets eneste World Tour-ritt.

«Tungt hjerte»

LToN-ledelsen har forsøkt alt, men etter å ha rådført seg både med Kulturdepartementet og Folkehelseinstituttet kom det ingen lovnader om lettelser på dagens gjeldende restriksjoner til den 13. august.

– Dette respekterer vi selvfølgelig, vi er tydelige på at helse er viktigst, understreker Moberg.

World Tour-rittet er en av Norges største årlige internasjonale idrettsarrangement med toppryttere fra hele verden. Disse har nå – til tross for at de er profesjonelle og har dette som yrke – ingen mulighet til å komme inn i Norge for å konkurrere.

Les også

Ladies Tour: – Reell fare for utsettelse

– Vi har sett på alle muligheter og var klare for å arrangere uten publikum og med nødvendige smitteverntiltak. Men uten ryttere fra utlandet kan vi ikke arrangere et World Tour-ritt. Det er med tungt hjerte vi tar denne beslutningen, men vi lover å komme sterkt tilbake i 2021 med et nytt «Ladies Tour of Norway» på høyeste nivå, sier Moberg videre.

Det blir barneritt

Arrangementskommittéen har jobbet med flere muligheter for å erstatte LToN med andre sykkelritt, men nå blir det ikke noen eliteritt.

– Innenfor de til enhver tid gjeldende Covid-19 restriksjoner vil vi imidlertid gjennomføre noen av våre opprinnelige planlagte breddeaktiviteter. Sammen med Tour of Norway for Kids blir det blant annet barneritt i alle vertskapskommunene.


LToN har i mange år vært en stor folkefest med mange tusen tilskuere og stor grad av involvering fra lokalbefolkningen langs ruten. Uten publikum til stede ville dette ikke vært mulig i år, sier Moberg om rittet som de siste årene har blitt vist direkte vekselvis på TV2 og NRK, samt distribuert til utlandet til en rekke forskjellige land.

Folkefest i 2021

Nå starter man i stedet planleggingen for neste års ritt.

– Vi ligger preliminært inne i UCI sin kalender 19.–22. august og er mer enn klar for å gjenskape folkefesten i august 2021.

Samtidig opplyser arrangøren at man fortsetter arbeidet for å etablere den planlagte nordiske touren «Battle of the North» som tidligere har blitt lansert som «Damenes Tour de France». Her hadde man som mål å starte i 2021, men når det blir er usikkert i dag på grunn av Covid -19-pandemien.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.