Becca Alexandra er på bloggtoppen

Her viser Becca Alexandra Farstad et antrekk.

Her viser Becca Alexandra Farstad et antrekk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Jeg er litt lei av at voksne skjærer alle bloggere over en kam, sier Becca Alexandra Farstad. Hun er på bloggtoppen i Halden.

DEL

- Alle som blogger blir kalt «rosabloggere» med en gang. Bloggen min er ikke en rosablogg, det er en hverdagsblogg hvor jeg skriver om ting som opptar meg, sier Becca Alexandra Farstad.

- Dypere ting leses mest

Hun skriver om klær, fordi hun er opptatt av det, i tillegg til andre ting. Alt som hun synes passer på bloggen sin.

- Hva er leserne dine mest opptatt av?

- Det er innleggene om dypere ting som leses og deles mest. Jeg trodde i utgangspunktet at det ville være innlegg med lettere temaer som ble mest lest, men det viser seg å være feil.

- Du har for eksempel skrevet om depresjon og kjærlighetssorg?

- Ja, og dette er innlegg som mange leser og deler. Jeg tror det er fordi de kjenner seg igjen i det. Det opptar folk. Men også innlegg med andre meninger deles mye, forteller 17-åringen som ønsker å bli journalist.

- Drømmer om moteblad

- Jeg ønsker å ta bachelor og senere master i journalistikk. Deretter er det en drøm for meg å kunne jobbe i et motemagasin som Det nye eller Elle, for eksempel. Å kunne reise rundt å intervjue mennesker, er noe jeg gjerne vil gjøre, sier Becca som begynte med sin første blogg da hun var 12 år.

- Hva syntes familien din om det?

- Da jeg var 12, var min mor naturlig nok skeptisk, og hun ville lese alt jeg skrev før jeg publiserte det, men hun lot meg få lov. Nå som jeg snart er 18 år og begynner å bli mer voksen, er det jo litt annerledes. Jeg får veldig mye god hjelp fra familien, og de støtter meg å alle måter, smiler Becca Alexandra Farstad.

- Anonym «drittslenging»

- Du er på bloggtoppen i Halden. Opplever du mye sjalusi på grunn av dette?

- Når du har en blogg, så må du regne med kritikk- og det tåler jeg. Det er bra at folk har synspunkter på det jeg legger ut. Samtid er det er en del drittslenging - og den er nesten alltid anonym. Jeg  synes det er litt feigt at folk ikke bruker hele navnet sitt. Som oftest er det jo heller ikke noe poeng å være anonym, for jeg kan bare gå inn på Ip-adressen, så finner jeg jo ut hvem de er. Men - det er mest positive kommentarer og medlinger fra folk som liker et innlegg jeg har laget.

- Er blogging din generasjons måte å kommunisere på?

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg har ingen andre venner som blogger. Grunnen til at jeg gjør det, er fordi jeg vil utrykke meg. Vennene mine og jeg snakker sammen på annen måte, enten ved at vi ringer, chatter eller møtes.

- Går bloggingen ut over andre fritidsaktiviteter?

- Ja, det gjør den. Jeg lager fra én til tre blogginnlegg hver dag, som oftest i hvert fall. Det er noen dager hvor jeg trenger en pause og lar det være.

- Angrer på bikinibilder

- Er det noe du har lagt ut siden starten som du angrer på?

- Ja, jeg angrer på noen bikinibilder som jeg la ut en sommerferie. Jeg poserte for mye, og bildene ble annerledes enn jeg hadde tenkt. Jeg fikk mange reaksjoner på dem også. Jeg er i utgangspunktet ikke redd for å legge ut bilder fra stranda - er det sommerferie så er det sommerferie - men jeg vil ikke posere på samme måte igjen, forteller Becca Alexandra.

- Hva slags plattform blogger du fra?

- Jeg sitter absolutt mest foran PC-en, men blogger også litt fra mobil. Jeg er opptatt av kvalitet, og bruker mye tid på å redigerer innleggene. Bildene tar jeg med speilreflekskamera. Jeg kan også legge ut mobilbilder, for eksempel hvis jeg blogger om noe jeg er med på, men jeg bytter gjerne ut med speilrefleks-bilder når jeg kommer hjem. Innleggene deler jeg på Facebook og Instragram, forteller Becca Alexandra Farstad.

Sponses med klær

Antrekk: Her er et antrekk som hun viser fram på bloggen.

Becca Alexandras blogg er såpass populær at hun får sponset klær og andre artikler som hun skriver om.

- Dette er morsomt, synes jeg, og jeg skriver mye om antrekk. Jeg er opptatt av det. I og med at man skal betale skatt for varer man får, har jeg frikort. Jeg får ikke mer enn at frikortet dekker dette, forteller hun.

Får foto-hjelp

Bloggen hennes heter beccaalexandra.blogg.no og er hele tiden blant de fem mest leste bloggene i Halden.

Vi treffer henne sammen med Camilla Gretland, som er en av hjelperne hennes. De er ute for å ta bilder av Becca, bilder som kan bli brukt på bloggen.

- Jeg er fotograf når Becca Alexandra ikke tar bildene selv, forteller Camilla som synes det er morsomt å hjelpe til. Hun støtter venninne i bloggingen.

LES OGSÅ:

Slik hindrer du svindlerne i å knekke passordet ditt