- Den gleden de viste gjorde et stort inntrykk

Gjengen på Båstadlund dagsenter ble jublende glade da Øivind Strøm kom med pølser.

Gjengen på Båstadlund dagsenter ble jublende glade da Øivind Strøm kom med pølser.

Artikkelen er over 5 år gammel

Da hele Haldens DJ, Øivind Strøm, hørte om det simple tyveriet av pølsene til gjengen fra Båstadlund Dagsenter tok han skjeen i egne hender og sørget for at det nå blir pølsefest.

DEL

Da Øivind Strøm leste på nettsidene til HA at Båstadlund Dagsenter på Asak ble utsatt for det andre innbruddet på to dager ble han fryktelig oppgitt.

Les også: Stakk av med pølser og potetstappe.

- Det kokte i toppen

- Første dagen tok de TV'en deres og diverse andre ting og andre dagen tok de pølsene deres. Jeg ble helt oppgitt og må innrømme at det kokte i toppen. Jeg syntes synd på dem. Jeg vet jo at dette er mennesker som setter stor pris på en enkel pølsefest, sier Strøm.

I stedet for bare å sitte hjemme og irritere seg bestemte Strøm seg for å bidra.

Fylte posen med pølser

- Jeg tok en telefon og spurte om de hadde fått pølsefesten sin. Det hadde de ikke, så da spurte jeg om jeg kunne få lov til å gi et lite bidrag som privatperson og det kunne jeg, forteller DJ'en med det store hjertet.

Han dro i butikken og fylte posen med pølser, sennep, ketchup og tilbehør.

- Det var jo bare en bitteliten ting, men jeg tror at det kanskje er mange som tenker sånn og som ble oppgitt etter innbruddet, men så stopper det med tanken. Dette er som sagt bare en liten gladsak og sikkert noe mange andre kunne gjort også, understreker han.

Har hjerte for disse menneskene

Han forteller at han har mange venner som er psykisk utviklingshemmet og at det ligger til familien å være glad i disse menneskene.

- Det startet for mange, mange år siden da storebroren min Dagfinn jobbet på Østerbo og ofte tok med seg folk hjem, forteller Øivind.

Østerbo var den gangen et hjem for mennesker som var psykisk utviklingshemmet.

Da Strøm kom til Asak med pølsene spørs det nok om ikke det var han selv som følte han fikk den største gaven, i form av takknemligheten som ble vist.

Hadde tåre i øyekroken

- De satte utrolig stor pris på det og den gleden de viste for en så liten ting som en pose med pølser var helt utrolig. Det var klemmer og klapping. Gleden deres gjorde et veldig stort inntrykk på meg og jeg hadde faktisk en tåre i øyekroken da jeg gikk ut, røper Strøm.

Han sier det gjør noe med hjertet hans når en svak gruppe i samfunnet blir rammet av fire innbrudd på kort tid, slik det har skjedd på Asak. Etter den lille gaven fra Strøm kan i hvert fall guttene og jentene på dagsenteret se fram til pølsefest denne uka.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken