Barnevernet reddet meg som mamma!

FÅR SKRYT: Hanne Espelund (t.v.), Kirsten Lehrmann og Wanja Brattli jobber alle i barnevernet i Halden. Nå får de ros fra en mamma som opplever å ha fått veldig god hjelp.

FÅR SKRYT: Hanne Espelund (t.v.), Kirsten Lehrmann og Wanja Brattli jobber alle i barnevernet i Halden. Nå får de ros fra en mamma som opplever å ha fått veldig god hjelp. Foto:

Av

En Halden-mor har skrevet et leserinnlegg der hun fullroser hjelpen hun og familien har fått av barnevernet i Halden.

DEL

MeningerJeg er vokst opp med holdningen «pass deg for barnevernet». Noen har skapt en grunnholdning i meg fra jeg var liten. Og slik tenkte jeg selv, helt til jeg trengte hjelp.

Faglig kompetanse på barnepsykologisk nivå, en situasjon som jeg ikke klarte å håndtere selv som mamma. Det var hardt å løfte opp røret å ringe. Barnevernet.

Bare ordet barnevern får meg til å gå i beskyttelsesmodus. Verne om det kjæreste jeg har! Hele holdningen snudde imidlertid da jeg ble møtt på telefon med: Jeg forstår deg. Jeg hører deg. Ønsker du at vi skal hjelpe deg med dette?

Og hjelp fikk jeg. Middagsbesøk, vafler og kortspill. Naturlige og hyggelige besøk som overhodet ikke var skremmende. Besøk hvor barnevernstjeneste tok på seg skyld for hva en forelder hadde fått barna til å bli påvirket av. Reddet meg! Reddet meg som omsorgsperson og mamma.

De satte igang nettverket rundt meg til å hjelpe meg og barna. Noe jeg ikke følte jeg klarte selv. Naturlig og fint hjalp de meg. Uunnværlig hjelp som jeg ikke kunne vært foruten.

Takk til barnevernet i Halden for den fantastiske jobben dere gjør hver dag. En ressurs og et supplement med faglig kompetanse som var der da jeg trengte den som mest!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags