Ordførerens bomskudd

Bomskudd: Vi mener ordfører Thor Edquist bommer grovt med kritikken sin mot opposisjonen og HA.

Bomskudd: Vi mener ordfører Thor Edquist bommer grovt med kritikken sin mot opposisjonen og HA.

Av
DEL

LEDEROrdfører Thor Edquits panegyriske beskrivelser av Halden-samfunnets fortreffeligheter fortsetter. Hvis noen forsøker å rokke ved idyllen han konsekvent ønsker å skape, så får man på pukkelen. Nå sist er det igjen opposisjonen og HA som får gjennomgå. Vi har valgt feil innfallsvinkel ved å påpeke at barnevernet i Halden trenger mer ressurser for å oppfylle lovpålagte oppgaver, og overholde tidsfrister. Ifølge ordføreren trenger hele situasjonen i barnevernet en grundigere analyse, debatt og omtale enn det opposisjonen og HA har brakt til torgs de siste ukene.

Det kan virke som om ordføreren rent har glemt utgangspunktet for hele denne saken. For den kom fra barnevernet selv. Fagmiljøet slo alarm i HA. De fortalte åpent om bekymringene de har. Behandlingstida blir for lang fordi ressursene er for små. Det går utover barna. HA fulgte opp dette med flere artikler, og på lederplass. Opposisjonen kom på banen og ønsket å løse situasjonen. I ettertid er barnevernet blitt tildelt to nye stillinger. Kommunalsjefen for dette saksområdet sier at kommunen tar dette på største alvor.

Det er mulig at utfordringene i barnevernet er mer sammensatt slik ordføreren påpeker. Og det er mulig at hele barnevernsområdet trenger en helhetlig analyse og gjennomgang. Da synes vi at ordføreren selv skal ta initiativ til å sette en politisk sak på dagsorden som sørger for at dette skjer. Det er mer konstruktivt enn å skyte på opposisjon og HA – som begge har gjort jobben sin.

Vi har alle samme mål; at de svakeste barna i Halden skal få det bedre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags