(Smaalenenes Avis)

Det var natt til tirsdag den 24. mars at Aron Larsen fikk hjertestans i sitt eget hjem i Askim. Til tross for iherdig forsøk på gjenoppliving både fra samboer og helsepersonell, sto ikke livet til å redde. Aron Larsen, født den 9. juli 1972, rakk bare å bli 47 år og etterlater seg fire barn, samboer og to bonusbarn.

Kun 30 personer får delta

For veldig mange var Aron Larsen nærmest en lokal fotballegende å regne. «Målkongen», som han ofte ble kalt, scoret trolig over 500 mål som seniorspiller! De aller fleste i lokalfotballen og for Mysen IF, selv om han også var innom noen Oslo-klubber, samt Askim FK.

Både på og utenfor fotballen fikk Aron Larsen en stor omgangskrets. Han var et kjent ansikt langt utover Indre Østfolds grenser. Derfor har det også vært stor interesse for å kunne delta i hans begravelse førstkommende fredag i Trømborg kirke. Men det lar seg vanskelig gjøre.

– Grunnet koronarestriksjoner får vi kun lov til å være 30 personer i kirken. Det betyr dessverre at kun den nærmeste familie, samt noen få av Arons venner, vil ha anledning til å være til stede, forteller søsteren Acharee Larsen.

LES OGSÅ: Kirken oppfordrer folk til å droppe å gå i begravelser: – Ring, send sms eller blomster på døra

Sendes direkte

De som likevel ønsker å se begravelsen kan gjøre dette direkte på Smaalenene.no fra klokka 10:00 fredag. Dette er en løsning som familien og lokalavisen har kommet fram til.

– Svært mange av dem som er interessert i fotball og idrett har fulgt Arons prestasjoner på fotballbanen via avisen i mange år. Da vi fikk en henvendelse fra en venn av Aron og familien om vi kunne overføre begravelsen, svarte vi ja til det. Den spesielle situasjonen vi er, gjorde at vi sa ja. Det er mange som ønsker å ta farvel med en kjent idrettsutøver i vår region. Nå får de anledning til å gjøre det via skjerm og nett, forteller ansvarlig redaktør Jarle Bentzen.

Familien til Aron Larsen har også opprettet et minnefond i hans navn. Penger fra dette fondet skal gå tilbake til klubben som sto ham aller nærmest, Mysen IF fotball.

– Like kjært som blomster er derfor en gave til Aron Larsens Minnefond, oppfordrer familien.

SE VIDEO: Aron Larsens begravelse i Trømborg kirke fredag klokka 10:00