Heller ikke mediene slipper unna koronakrisa. Den globale unntakstilstanden som så brått har oppstått får store konsekvenser for inntektene. Og da tenker vi på annonseinntektene. Det gjør at alle mediehus nå må kutte kostnader. Også Halden Arbeiderblad.

Det har vært noen merkelige uker. Informasjonsbehovet har vært enormt. Redaksjonene har jobbet på spreng for å formidle viktige nyheter til folk. Det har også gitt avisene flere abonnenter. Også HA. Det er vi glade for! Men den andre stor yrkesgruppa i bransjen vår har opplevd bråstopp. Annonsemarkedet har falt som en sten. Og når store inntekter forsvinner, må det som sagt kuttes kostnader.

Og det vil merkes på produktet vi produserer. HA velger nå å kutte drastisk ned på bruken av innkjøpt stoff, og bruken av frilansjournalister. For deg som leser, betyr det at vi struper Signert-artikler vi kjøper inn, Historietimen i avisa helgebolk, og Jubilantintervjuene vi kjører flere ganger i uka forsvinner inntil videre. Det er beklagelig, men vi ber om våre leseres forståelse. Tiltakene settes ut i livet 1. april.

Med et samfunn der aktivitetene nærmest har stoppet opp, blir det også mindre å rapportere om. Det gjelder særlig på sports- og kulturfronten. HA har tatt konsekvensen av dette. Avisas sportsredaksjon jobber for eksempel mer inn mot generelle nyheter enn hva som er normalt.

En dag denne uka hadde en så stor og viktig riksavis som Dagens Næringsliv en eneste liten papiravisannonse. Det gir ikke mange penger i kassa. Mediebransjen har bedt om en milliard kroner i krisepakke fra myndighetene. Og det har skjedd nærmest over natta.

HA er glad for at det lokale næringslivet fremdeles bruker oss. Og det er rart å se utslagene koronakrisa gir. Noen bransjer går så det griner, mens det er full krise hos andre. Omtrent som mediehusenes forskjellige avdelinger. Vi kan ikke håpe på annet enn at dette går over!