Gå til sidens hovedinnhold

Auksjonerte bort verktøy til inntekt for barnekreftforeningen

Torsdag ettermiddag avholdt Würth Norge verktøy-auksjon i lokalene i Peder Ankers gate, og etter auksjonen kunne de sende en betydelig sum til barnekreftforeningen i Østfold.

– Det er stort å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Det er en inspirasjon å få holde på med slikt, sier en fornøyd kjedeleder, Rune Clasen, like etter at siste objekt på auksjonen er solgt.

Godt formål

Clasen kom til Halden med to hele paller med varer som skulle auksjoneres bort, og gjennom hele auksjonen minnet Clasen de vel 30 frammøtte på hvem pengene uavkortet skulle gå til.

Det var flere håndverkere som fikk seg noen virkelige kupp i form av verktøy til langt under listepris. Allikevel tror Clasen at flere av de frammøtte hadde det gode formålet i bakhodet.

– Jeg tror flere av dem som var her i dag bød på auksjonen med tanke på at det er en fin måte å gi et bidrag til barnekreftforeningen. Jeg tror også at noen av dem bød litt ekstra, sier Clasen, og minner samtidig om hvorfor de faktisk er her.

– Jeg tror det er viktig at vi av og til stopper opp i hverdagen og tenker på de som ikke har det så lett.


Fikk inn nesten 35.000 kroner

Hver eneste av de 34.874 kronene som kom inn i løpet av auksjonen blir sendt uavkortet til barnekreftforeningen, og de skal brukes til aktiviteter og støtte til barn og familier som er rammet av kreft.

– Tusen takk til Rune Clasen og gjengen i Würth Norge, som nok en gang mobiliserer for å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Auksjoner er spennende fordi man aldri helt vet hvor det ender, og vi er virkelig imponert over hvordan dere får dette til.

– Midler fra slike initiativer er helt avgjørende for at vi skal kunne gi støtte og nødvendig hjelp til de familiene som rammes av barnekreft. Vi er derfor svært takknemlige for dette bidraget fra Würth Norge, sier Margit Tangen i Barnekreftforeningen Østfold til HA.

– Håper andre vil gjøre noe lignende

Ved siden av auksjonen hadde Würth satt opp telt med grill, og samtidig som de kunne bidra til et godt formål fikk de også vist fram sine produkter.

– Dette er noe som vi gjør med jevne mellomrom når vi har varer til det. Det er morsomt å gi bort så mye penger, sier Clasen, like etter at han til stor begeistring hadde informert barnekreftforening hvor mye penger de hadde fått inn.

Han forteller videre at målet med et slikt arrangement er å skape blest rundt det å gi til veldedige formål i håp om at det er flere som vil gjøre det samme.

Det internasjonale konsernet Würth er kjent for å være samfunnsengasjert. De kjøper blant annet inn kunst til sine egne gallerier rundt omkring i verden for å gi noen tilbake til framtidige generasjoner. Det er gratis inngang for alle som måtte ønske, og i Norge finnes det et Würth galleri på Gjelleråsen.

Würth Norge har i mange år også støttet Special Olympics, som er verdens største idrettsbevegelse for mennesker med utviklingshemning.

– Vi får med jevne mellomrom inn varer som grunnet manglende eller skadet emballasje ikke kan sendes ut til butikker. Da samler vi det opp og auksjonerer det bort som i dag. Nå har vi ikke kunnet ha slike arrangement grunnet pandemien, så det var veldig fint å endelig kunne bidra til et godt formål, avslutter Clasen.

Kommentarer til denne saken