Gå til sidens hovedinnhold

Rockernes juleverksted

Artikkelen er over 6 år gammel

Kan det fikses? Klart det kan!

Paul Bernard, eller Bernie som han kaller seg, er en enormt dyktig tekniker fra London som nylig har slått seg ned i Halden. Det vil si, han bor både i London og i Halden.

Reparatørproff fra London

Bernie kom til Halden som innleid reparatør for å ha service på det tekniske utstyret i innspillingsstudioet Athletic Sound. Han tar også på seg oppdrag for musikere i byen. Han fikser forsterkerne, for eksempel, eller får gitarpedalen til å virke igjen.
– Han hjalp meg. Gitarforsterkeren min har aldri vært bedre etter at Bernie fikset den, forteller Ole Laurits Mosseby som både spiller i band og er tilknyttet Rockehuset.
 

Fikk idéen til et kurs

– Laurits spurte meg om ikke jeg kunne ha et kurs for musikanter som ønsker å lære å fikse sitt eget utstyr. Det er en glimrende idé, synes jeg, og derfor sa jeg ja med en gang, forteller Paul Bernard. Han mener det er flere grunner til at man bør kunne fikse sitt eget utstyr.
– Det er givende og økonomisk, samtidig som vi ikke kan holde på stort lenger med å kjøpe billige greier fra Kina og kaste det på søpla med en gang det slutter å virke, sier Bernie som selv begynte å reparer forsterkeren sin fordi det var den eneste måten han kunne ha råd til å holde den i drift.

Turnerer mye

– Kvalitet er i ferd med å få en renessanse. Dette er veldig tydelig i London, og jeg merker at det begynner å bli slik i Norge også, sier Paul Bernard.
Stian Sognkran Johansen og Magnus Nymo er to av rockerne som følger nøye med for å plukke opp tips av London-proffen:

– For en som meg, som turnerer veldig mye med bandet Fork, er det viktig å kunne fikse sitt eget utstyr. Tenk det at du skal spille i Tsjekkia for eksempel, og plutselig virker ikke gitarpedalen, sier Magnus Nymo.
Dag Erik Johansen, «lærling» i Athletic Sound, er enig:

– Det er en stor fordel å kunne ordne noe når det ryker.
– Og som oftest er det bare en liten, enkel ting som må fikses. Det kan vi klare selv, sier Stian Sognkran Johansen.

Kommentarer til denne saken