Gå til sidens hovedinnhold

Astrid S kommer til Halden

Artikkelen er over 3 år gammel

Norges for tiden største kvinnelige artist, Astrid S er klar for Halden.

Astrid Smedplass, som hun egentlig heter, inkluderer Halden på sin kommende verdensturné.

– Vi kan med stolthet presentere nok en eksklusiv konsert for Halden. Det er bare hos oss i hele Østfold Astrid S opptrer, kommenterer daglig leder i Brygga kultursal, Martin Gundersen, fornøyd.

– Nok en gang har vi sikret oss et stort navn til vår kulturby, og denne gangen er vi en av 11 norske byer på turneen.

Ut i verden

Resten av turneen inkluderer Canada, USA, Danmark, Tyskland, Belgia, Nederland og England, fortsetter en fornøyd Martin Gundersen i Brygga kultursal.

Stedet er altså Brygga Kultursal 18. november og billettsalget åpner allerede 9. juni.

Astrid S er populær blant de unge og også de får tilgang til konserten.

Åpent for barn

– Det blir 18 års grense nede og fri aldersgrense på galleriet, altså er konserten for alle, lover Gundersen.

Både Aurora og Veronica Maggio gjorde stor suksess hos oss, og nå følger vi opp trenden med nok en stor kvinnelig artist, sier Gundersen.

Han sier det er et mål å kunne tilby samme artister lokalt, som man ofte må til storbyer for å oppleve.

– Det er hyggelig å se at managementene finner oss interessante. Vi har en flott beliggenhet mellom Oslo og Göteborg og det passer ofte godt inn i deres turnéplaner, kommenterer Gundersen.

Han legger ikke skjul på at han er fornøyd med å trekke artister av dette kaliberet til byen.

– Dette er stas

– Det er stas og viktig å merke seg at Halden har oppnådd en viss posisjon på konsertfronten. Vi legges merke til fra flere hold. Ikke bare Brygga, men også Bryggerhuset som gjør en formidabel innsats som leverandør av både kjente og mindre ukjente, men spennende artister, sier han.

Han mener Halden samlet har et samlet mangfold på konsertfronten som legges merke til.

I høst kan han også tilby eksklusive opplevelser som Macca, The Real Group, CC Cowboys og Midnight Choir.

Han røper at de snart kommer til å offentliggjøre enda en artist som har forventer kommer til å fylle kultursalen i høst.

Managementet skriver for øvrig følgende om Astrid S og den kommende turneen i en pressemelding:

Fakta om Astrid S

«Astrid S har nettopp gjennomført en utsolgt turne i New York, Los Angeles og London, og singelen Breathe er streamet hele 23 millioner ganger på Spotify alene og er en av låtene selveste Elton John plukket ut som sin ukefavoritt på Beats 1 og den ble Ukas låt på BBC Radio 1. Videoen nærmer seg 2 millioner visninger på YouTube og VEVO.

30. juni slipper Astrid S EP-en Party´s Over, samme tittel som kommende turné.

Å vokse opp i den lille byen Berkåk med mindre enn 1000 mennesker og lange kalde vintre, gjorde Astrid S tiltrukket av musikk i en tidlig alder. Hun begynte å spille piano da hun var bare seks år gammel og begynte å synge og skrive sanger som ung tenåring.

Etter å ha sluppet sin første single «2AM», har den norske indiepop yndlingen gjort stor suksess som artist, sanger og låtskriver over hele verden.

19-åringen har allerede oppnådd 5 ganger Platinum-status i Norge på "2AM», har hatt nesten 100 millioner verdensomspennende streaminger på Spotify, solgt ut sin første norske klubbturné og har blitt remikset offisielt av blant andre den hotte produsenten Matoma.

I tillegg ble Astrid nylig kåret til Spotify Nordic Spotlight Artist for 2016, samt «Norges neste store pop-eksport» av NYLON Magazine.

Høsten 2016 utga Astrid S sitt nye solospor «Hyde», produsert av den raskt populære Lido (The Weeknd, Alt-J, Bastille, Banks) og co-produsert av svenske duo Cal Maui & Blisse. Sporet hadde premiere på Fader Magazine og representerer den første nye musikken fra Astrid S siden debuten hennes ble singel "2AM» og hennes opptreden på Aviciis «Waiting For Love» remiks EP i 2015.

I høst vant hun sin første MTV EMA-pris som Best Norwegian Act, fikk to ut av fire priser på P3 Gull, og ble nominert til Beste Sang ("2AM») på Spellemannsprisen.

I løpet av vinteren har hun jobbet med å fullføre sin høyt forventede debut-EP, som kommer ut i vår. I mellomtida har den seneste singelen av Matoma og Astrid S – «Running Out», blitt populær over hele verden og den vil snart treffe 30 millioner streaminger på Spotify alene.»

Kommentarer til denne saken