Slik blir det i lang tid i Gimleveien

Bilister som kjører Gimleveien må belage seg på slike forhold helt fram til telen går.

Bilister som kjører Gimleveien må belage seg på slike forhold helt fram til telen går. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Gimleveien er full av høl og dumper. Og slik vil den forbli i lang tid.

Feilvurderte

Torbjørn Larsen, prosjektingeniør i Halden kommune, innrømmer nå overfor HA at man gjorde en feilvurdering da det ikke ble asfaltert mye tidligere, etter at jobben med veien var ferdig.

- Vi burde ha asfaltert da, men feilvurderte i forhold til det lunefulle været. Kulde, varme og regn annenhver dag har ført til alle problemene med veien slik den framstår nå.

Freseasfalt

- Vi var der senest torsdag og fylte på enda mer freseasfalt, og det har vi gjort flere ganger. Nå håper vi den varslede kulda kan stabilisere grunnen en periode framover.

- Årsaken til alle hullene i veien har rett og slett vært helt ustablie værforhold, som har gjort at freseasfalten ikke har fått tid til å sette seg, sier Larsen til HA.

Humpete

Dette ble sagt om veien i slutten av november

Det var i slutten av november at trafikken i Gimleveien ble åpnet for trafikk igjen, og da sa Larsen at veien kom til å bli ganske humpete framover. Det fikk han absolutt rett i.

- Nå må vi vente til telen går før vi kan asfaltere veien. Vi skal ha et møte med Skanska ganske snart der jeg skal ta opp om det finnes noen løsning som kan komme raskere på plass.

- Men trolig må vi vente tålmodig på at kulda gir seg og telen i bakken forsvinner.

Husk 30 kilometer maks

Larsen ønsker å komme med en oppfordring til bilistene som fortsatt kjører veien.

- Husk at det er maks 30 kiliometers fartsgrense. Vi har fått endel klager fra naboer til veien som opplever mye risting i husa langs veien. Trolig fordi folk kjører for fort.

- Kommer det en buss i 50 kilometer i timen over humpene, er det klart at det rister i huset ved siden av veien, sier Larsen.

Mer graving

Når Gimleveien blir asfaltert etter at telen går til våren, kan det bli  mer graving i Gimleveien - nordover mot Gimlekrysset.

- Vi må ha med oss boligene mellom Flatland og Bodalssvingen også, og da blir det graving igjen. Men om det blir så omfattende som det har vært så langt, er usikkert å si.

Det som er helt klart, er at det blir graving i BRA-veien fram til Ekornveien når våren kommer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags