Arrangementet ble åpnet av selveste ordfører Anne-Kari Holm som overrakte blomster og takket arrangørene på vegne av Halden kommune for et flott og inkluderende initiativ til beste for barna i Halden. Selv om været hadde vært utrygt hele uka skinte sola om kapp med de fem stolte ungdommene Blen Fitwi Ghebermeskel, Aynor Mirza, Ella Sofie Havdalen, Victoria Say og Ingrid Kvalheim som denne dagen stolt kunne fortelle at de har fått som sommerjobb å arrangere Barnas sommerverksted hver torsdag i sommerferien.

– Vi har tatt på oss ansvaret å lage popkorn og servere gratis slush, kunne Blen og Ella fortelle.

Aynor skal hjelpe barn på drømmefangerverkstedet, Dina Dalnoki har ansvar for danseopptreden ute i gågata, mens Ingrid og Victoria hjelper til med å rigge lydanlegg til «ung scene» i bakgården som vi skal opptre på etterpå.

Hennamaling

En ellers så sommerdøsig og tom gågate ble fylt med liv denne dagen, for utenfor Fargespillhuset var det satt opp telt hvor barn kunne få profesjonell ansiktsmaling og hennamaling.

– Jeg tror jeg har malt hennamaling på 50 stykker nå, men fortsatt er det kø, ler Amishal Rauf Raja fra Halden, som kunne fortelle at denne populære aktiviteten er vanlig på indiske og pakistanske fester og bryllup.

Hennamaling kommer fra en busk og ser nesten ut som blekk som påføres hendene som vakre mønstre, nesten som en slags tatovering.

– Malingen må ligge på en liten stund for å virke, så kan den vaskes av og vil være på hånda en ukes tid, forteller Amishal mens hun smiler til jenta hun har foran seg som hun maler hånda til.

Effektivt team

I naboteltet står Zsuzanna Richer som har tatt turen til Halden fra Rakkestad og som jobber som profesjonell ansiktsmaler.

– Jeg elsker å se så mange glade barn sier hun, dette er et veldig flott arrangement, det er fint å kunne være med å skape gode minner og opplevelser! Jeg og Amishal kommer til å være med hver torsdag i hele sommer, forteller Zsuzanna.

– Vi jobber på og sørger for at alle skal få, lover hun.

Både arrangørene, artistene og de frivillige har på seg fine fargerike T-skjorter som designer Laverne Wyatt har designet for anledningen.

Hun er også med i styret til Verdensbro og har ansvaret for PR, markedsføring og organisasjonsutvikling. Laverne går rundt og filmer og knipser bilder, jeg rekker en liten prat med henne.

– Vi er et veldig effektivt team, på tre uker har vi utviklet navn, konsept og grafisk profil, det er crazy and amazingly fun, ler hun og ser på Dina Billington, som er travelt opptatt med å lære bort å lage drømmefangere.

Gratis å delta

Dina kan fortelle at Verdensbro har som formål å skape arrangementer gjennom hele året hvor barn og voksne kan få utfolde seg kreativt og delta aktivt sammen.

– Alle arrangementene skal ha en høy kunstnerisk kvalitet og et internasjonalt fokus. Ved å legge vekt på et spekter av kunstarter med et internasjonalt særpreg gir vi publikum innblikk i mangfoldets underholdningspotensial og kreativitet. Kulturmøtene legger til rette for å fremme forståelse mellom ulike mennesker og skape arenaer hvor folk kan treffes. Alle arrangementer er helt gratis å delta på, og det er åpent for alle.

Bildeserie

Se bilder fra Verdensbro her

På brosjyren som Dina viser fram står det at neste torsdag er det steinmaling som står for tur.

– Vi håper at barnefamilier tar turen hit da. Vi har åpent fra elleve til tre!