Mange unge syntes det kan være vanskelig og forvirrende å skulle begynne boligjakta. DNB inviterte derfor inn til #minboligreise. Et arrangement på Skofabrikken hvor unge kunne komme å stille de spørsmålene de har rundt kjøp av bolig.

Unge trenger informasjon

Rebekka Kildebo (26) benyttet seg av denne muligheten, og tok turen ned til Skofabrikken lørdag formiddag.

– Det er en fin mulighet til å finne ut av hvordan ting fungerer og hvilke muligheter man har, mener Kildebo.

Hun er inne på tanken om å kjøpe seg noe eget etter hvert, og har derfor mange spørsmål hun lurer på. Mange unge syntes det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte, og hva som lønner seg på boligmarkedet.

Kildebo jobber fast og har et stabilt liv i Halden, men leier fortsatt. Nå har hun snart lyst på noe eget. Derfor syntes hun det er veldig bra at de har en slik informasjonsdag.

– På skolen og sånt får man ikke all den informasjonen om ut man må tenke på, det er en veldig fin måte å vite hva som trengs, sier Kildebo.

Hun syntes denne dagen var en veldig fin mulighet til å finne ut hvordan ting fungerer, og hva slags muligheter man har. Konseptet leie til eie interesserte Kildebo veldig, hvor man leier sin egen bolig før man kjøper den.

– Det blir nok det jeg skal finne for min del, men de hadde ikke noen i Halden nå, sier hun.

Høy terskel

Linda Skogli er enig i Rebekka Kildebo sine tanker om manglende informasjon. Skogli er med på å arrangere denne informasjonsdagen, og syntes det er en viktig dag å ha.

– Vi har fått mye bra spørsmål, og unge er åpenbart veldig interessert i dette, sier hun.

Målet med dagen er å nå ut til unge i boligmarkedet, og hjelpe dem på boligreisen.

Skogli mener terskelen for å spørre om boligspørsmål er ganske høy. Disse spørsmålene er ikke noe man bare finner svar på veldig lett. Da må man avtale time i banken eller lignende, som for mange kan virke ganske tungvint.

– Jeg håper vi har fått litt mer info ut med denne dagen, sier Skogli.

Stor interesse

Boligdagen varte i tre timer, og Skogli syntes at oppmøtet har vært veldig bra. Med et lite rush på starten ble det litt færre utover dagen, men det er tydelig for henne at interessen er hos de unge.

Dette er første gangen de arrangerer dette konseptet. Med såpass stor interesse som har blitt vist, er dette noe til vil gjøre mer.

– Kanskje det kan bli en årlig greie, sier Skogli.

Under boligdagen var det flere forskjellige informasjonsstands man kunne besøke, og få svar på en rekke spørsmål. I tillegg ga HABO ut gratis medlemskap til alle som møtte opp på boligdagen.