Arrangerer golfturnering til inntekt for ALS-forskning

Artikkelen er over 1 år gammel

Et samarbeid mellom Halden Golfsenter, Halden Golfklubb og "Alltid litt sterkere" har ført til at det skal arrangeres en golfturnering 31. august, hvor alt av inntekter går til forskning av sykdommen ALS.

DEL

– Dette er et veldig viktig tiltak fra klubben, og ALS er sykdommen som trenger å settes mer lys på, forteller Atle Johansen, leder i Halden Golfklubb.

ALS (Amyotrofisk Lateral Sklerose) er en sykdom som fører til muskelsvinn, fordi nervecellene som sender signaler fra hjernen til musklene blir ødelagte.

– Håper på flere påmeldte

Det finnes ingen god behandling for sykdommen, på grunn av for lite forskning på ALS, men hvis flere belyser det håper Johansen at det kan skje en endring.

– Vi bestemte oss fort for at dette var en sak vi ville hjelpe med, og er veldig takknemlige for samarbeidspartnerne våre i HABO, Halden Auto og Arbeid & Vekst som er med og bidrar. Det er ikke altfor mange påmeldt enn så lenge, men vi håper at så mange som mulig velger å sette av en dag her for et godt formål.

Nå håper Johansen at det skal skapes litt mer blest rundt arrangementet, og håper at så mange som mulig melder seg på.

– Det blir en parturnering, med mye forskjellige ting gjennom dagen. Vi skal ha et telt med plass til over 100 personer, med matservering og live-musikk. Så det blir som en bankett med premieutdeling og alt. Alt vi får av inntekter vil uavkortet gå til "Alltid Litt Sterkere" som er organisasjonen for ALS i Norge, avslutter Johansen.

Veldedighetsturneringen finner sted på Halden Golfklubb sin bane på Risum, og arrangeres 31. august med Shotgunstart fra kl. 10.00.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken