Arne Larsen er død, 73 år gammel. Arne var i hele sitt yrkesaktive liv knyttet til Saugbrugs, hvor han etter hvert som skiftleder og senere driftsassistent, ble en nøkkelperson på PM5, med stor kunnskap om papirmaskinens luner. Utallige ganger bidro han til å løse driftsproblemer og sikre inntjening på en maskin som ga et viktig bidrag til bedriftens videre utvikling.

Han arbeidet her fra han var 16 år til han sluttet i 2009. De siste årene var han mye plaget av sykdom og han sovnet rolig inn natt til tirsdag den 22. desember. Som ved en skjebnens ironi var det bare noen timer etter at PM5 produserte sin siste tambur.

Arne var på mange måter en privat person, som man ikke lett kom innpå. Men gjorde man det, som kollega eller venn, møtte vi en trygg og balansert person som var tydelig, oppmerksom og omtenksom. Vi visste hvor vi hadde Arne, han var hel ved.

Fotballen var hans store interesse, hvor han spilte aktivt i TTIF og var spiller og lagleder på Papir 1 i en årrekke. Med godt overblikk på banen og klar tale som lagleder, sørget han for at mange pokaler havnet på Kaken. Han var også en god bordtennisspiller og trivdes i miljøet rundt bedriftsidrettslaget.

Lykkeligst var kanskje Arne når han, sammen med sin Ann-Mari, kunne sitte på campingstol rundt på distriktets idrettsanlegg og se barn og barnebarn på håndball- og fotballbanen. Det var en stolt farfar som fikk med seg Jørgens internasjonale gjennombrudd.

Våre tanker går til Ann-Mari, barna Atle og Anita og deres familier.

Vi lyser fred over Arne Larsens minne.