Ari Behn stiller ut på Tista senter (!)

HALDEN-KJENNER: Ari Behn har et nært forhold til Halden og har familie i byen. Det er ikke mer enn nesten akkurat ett år siden sist han hadde utstilling her. Da var han på Rød herregård. Nå tar han med seg kunsten sin til Tista Senter.

HALDEN-KJENNER: Ari Behn har et nært forhold til Halden og har familie i byen. Det er ikke mer enn nesten akkurat ett år siden sist han hadde utstilling her. Da var han på Rød herregård. Nå tar han med seg kunsten sin til Tista Senter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vanligvis holdes kunstutstillinger i gallerier i Halden. Men ikke denne helgen.

DEL

– Vi prøver noe nytt og tar kunsten med ut til der folk flest oppholder seg, sier kunstformidler og arrangør Einar Andreas Lund til Halden Arbeiderblad.

I tillegg til trykk og malerier fra Ari Behn, stilles det også ut verker fra Espen Eiborg og den kjente svenske skuespilleren og kunstneren Mikael Persbrandt.

To av tre kommer til Halden

Utstillingen er fra 12 til 16 på fredag og 13 til 17 på lørdag. På dag nummer to kommer også Behn og Eiborg personlig til å være til stede.

Einar Andreas Lund har denne uka vært i Stockholm sammen med kunstnerne for å forberede en utstilling de skal ha i Gabba gallery i Los Angeles om en drøy måned.

- Gode erfaringer

Men først skal de altså til et kjøpesenter i Halden. Det er andre gang de stiller ut i såpass folkelige omgivelser.

– Vi fikk ideen for litt siden og har veldig gode erfaringer fra det første forsøket, sier Einar Andreas Lund.

Med en utstilling på et kjøpesenter håper de både å tiltrekke seg kunstkjennere og vekke interesse hos senterets besøkende.

Fra 5. til 50.000 kroner

Dersom du skulle gå forbi maleriene eller trykkene i helgen og få lyst til å ta med deg et hjem, må du nok grave litt lenger ned i lommeboka enn du normalt sett gjør ved et besøk på et kjøpesenter.

– Prisen varierer fra trykk til 5.000 kroner og opp til malerier til en pris på rundt 40. til 50.000 kroner, forteller kunstformidleren.

Malte verdens beste fotballspiller

Ari Behn og Mikael Persbrandt er kjente navn for de fleste. Espen Eiborg er derimot en som vil kunne gå i fred på gata i Halden.

Han er derimot en kunstner på full fart fram. Nylig var han i Madrid og malte Luka Modric, fotballspilleren på Real Madrid som i desember ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2018.

Da Eiborg for kort tid siden besøkte New York, solgte han bilder til blant annet Sean Penn, Ophra Winfrey, Robert Redford og Jennifer Lopez, opplyser arrangøren.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags