Haldenser kan bli Årets Jeger

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Jonas Breda fra Halden kan vinne den ærefulle tittelen Årets Jeger 2015.

DEL

Konkurransen arrangeres av magasinet Jakt & Friluft. Leserne nominerte i utgangspunktet hele 300 kandidater.

Jegertvillingen leder

Nå gjenstår det 19 i finalen som blir avgjort via en avstemming på facebook.

Foreløpig er det Kristine Thybo Hansen kjent som en av Jegertvillingene på TV Norge som leder avstemningen med 31 prosent av stemmene i skrivende stund.

– Hun er min argeste konkurrent, men jeg tror jeg har en sjanse allikevel. Facebook-avstemningen teller kun 50 prosent. Det er en jury som har et siste ordet. Så jeg håper folk i Halden og Østfold hjelper meg og stemmer på meg, sier Jonas Breda.

Her kan du stemme på Jonas Breda!

Var skuddredd som barn

21-åringen har jaktet på egenhånd siden han var 17 år.

– Jeg var jo med pappa på jakt fra jeg var 10-11 år, men jeg var faktisk litt skuddredd, så det tok tid før jeg jaktet alene. Jeg var skeptisk til å avfyre skudd med et våpen rett og slett, men etter at jeg tok mitt første vilt, så har det tatt litt av, forteller Breda.

– Hva slags jakt liker du best?

– Villsvin og elgjakt med hund eller lokkejakt på rev eller rådyr.

Populær på You Tube

Den unge jegeren begynte å lage jaktfilmer som han la ut på You Tube og har fått mange følgere både der og på facebooksiden Jonas Breda jakt og film.

– Jeg har kommet nærmere drømmen min om å leve av jakt og friluftsliv på heltid. Siden filmene mine har blittt så populære, har jeg faktisk fått noen samarbeidspartnere på klær og utstyr også. Men foreløpig er jeg tømrer på heltid og jeger på deltid, forteller Breda.

Han understreker at jakt innebærer mer enn å bare gå ut å skyte vilt.

– Jeg er masse ute i skogen når det ikke er jaktsesong også og lager foringsplasser og setter ut viltkamera for å følge med på hva slags vilt som er tilgjengelig.

Viser respekt for viltet

– Har du fått noen negative reaksjoner på jaktbildene du legger ut på facebook?

– Noe blir det jo alltid, men 9 av 10 er positive. Jeg har faktisk fått mye skryt for at jeg legger ut bilder som viser respekt for viltet og ikke tar bilder med skuddskaden opp. Det viktigste er å drive med human og god jakt, hvor dyret ikke går igjennom unødvendige lidelser.

Avstemmingen i konkurransen på facebook varer frem til mandag den 2. november klokken 12.

– Jeg tror jeg har en god sjanse til i hvert fall ta en pallplass, men jeg håper jo på å vinne. Så jeg trenger hjelp fra folk i Halden og Østfold. Jeg er jo den ennste østfoldingen som er nominert, sier Breda.

Her kan du stemme på Jonas Breda!

Magasinet Jakt og Friluft beskriver Jonas Breda slik på facebooksiden:

Jonas er en allsidig jeger, som jager alle jaktbare arter i norden. Han har selv to hunder av rasen Østsbirsk Laika som brukes for det meste til løshundjakt på elg, villsvin, grevling og mår. For øvrig er han også en ivrig lokk- og pysch jeger, når sesongen tilsier dette. Denne hobbyen ønsket han å forevige på film til eget bruk, for å kunne forevige gode minner og situasjoner. Andre har etter hvert ønsket å få del i dette og dermed har han lagt ut filmer på YouTube. Dette ga svært god respons fra personer han ikke en gang visste hvem var. Med dette som bakgrunn, ønsket han å begynne å produsere profesjonell jaktfilm.

Dette var den første filmen han laget:

Når denne filmen var ferdig innspilt og redigert, ble den lastet opp på YouTube. Spenningen var høy! Hva ville folket si? Joda, reaksjonene rant inn, og det til det positive! Og det var med denne filmen han startet reisen mot en guttedrøm. Nå som abonnententene økte fra 10 til 50, til 100 på kort tid, ble han fristet til å lage en bukkejaktfilm.

Da igjen økte antall abonnenter, fra 100 til 200 på kort tid. Med dette som bakgrunn vil han fortsette å produsere film, til glede og inspirasjon fordi de som ønsker å se dette. Stem på Jonas Breda, hvis dere vil se mer av ham i fremtiden!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags