Gå til sidens hovedinnhold

Altmuligmannen

Kandidat 2 til «Årets ildsjel»

Artikkelen er over 6 år gammel

Kjærligheten og stoltheten som Kay Hafsrød føler for idrettslaget sitt, er så sterk at han ikke kan sette ord på det.

– Ja, det er sant. Laget har betydd så mye for meg opp gjennom åra at jeg ikke kan få sagt det. Og nå håper jeg at den innsatsen jeg gjør her, er med på å gi barn, unge og andre voksne i laget en like flott opplevelse som jeg hadde, sier Hafsrød.
72-åringen har vært medlem i idrettslaget i 60 år. Den gang het klubben Aspedammen IL.

– Da jeg var guttunge, var idrettslaget den eneste måten å komme seg ut på. Dessuten hadde jeg to eldre brødre som var med, så jeg hadde vel nesten ikke noe valg, forteller Hafsrød og skratter.

Følelsesladd

Det var først orientering og ski som unge Hafsrød fikk brynt seg på i idrettslaget. Deretter ble det fotball, og fotballen står fortsatt sterkest i klubben.

– Fotball var nok det jeg syns var morsomst. Lagsport er jo mer sosialt, og alle på laget var fra området rundt her. Lagfølelsen var sterk, sier han.

Sterke var følelsene for klubben også. Derfor var det ikke bare enkelt da sammenslåing av Aspedammen og Paulsbo til Idd Sportsklubb ble aktuelt.

– Jeg var blant dem som syns det var riktig å gjøre, men hjertet sa nok noe annet enn hodet hos mange, forteller Hafsrød.

Stiller opp

I nesten alle de 60 årene han har vært medlem i klubben, har Hafsrød hatt ulike verv.

– Jeg meldte meg inn som 13-åring, og fikk mitt første verv i 18-19-årsalderen. Siden den gang har jeg med unntak av ett år vært tillitsvalgt. Jeg har vært nestleder i en årrekke, men aldri brydd meg om å være leder. Når noen spør meg om å gjøre noe for laget, skal det veldig mye til for at jeg ikke stiller opp. Ellers har jeg mitt eget opplegg og snekrer, maler, måker, legger rør, jobber dugnad under allsangen eller rydder i lysløypene året rundt. Det er alltid noe å gjøre, forsikrer den spreke pensjonisten.
Og ikke nok med at han fikser materielle ting, Hafsrød har også bidratt til økonomisk sikkerhet for klubben.

– Jeg vant en pris fra Norges fotballforbund for lang og god innsats, og pengene som fulgte med prisen, satte jeg på konto og oppfordret folk til å gi klubben en gave. Nå er den summen snart oppe i 300.000 kroner, sier han stolt.

Kommentarer til denne saken