– Den 2. april skal vi arrangere kickoff-tur til Kvislerseter. Da har vi oppmøte ved Nyplast på Moene klokka 11.00, og det blir en felles gåtur inn til Valbergseter og Kvislerseter der bygdekvinnelaget serverer pølser og kringle, forteller Elin Buer i Aremark Idrettsforening, som står bak lanseringen.

Passer for alle

Aremark IF har sendt ut informasjon om opplegget og slik fungerer konkurransen:

– Gudbrand GO er en trimkonkurranse arrangert av Aremark Idrettsforening, og den pågår fra 1. mars til 1. desember 2017.

Konkurransen passer for alle som liker å gå på tur, og som kunne tenkt seg å komme i gang. Uavhengig om du er medlem i laget eller ikke.

– Vi er ikke så opptatt av Pokémon GO her i Aremark, men av Gudbrand GO, og har derfor tatt utgangspunkt i noen av turforslagene til Gudbrand Mellbye fra boka «På tur i Aremark».

 

En smarttelefon

– Med dette ønsker vi å hedre Gudbrand som en bauta i Aremarks historie, samtidig som vi håper å gjøre en innsats for å få befolkningen ut på tur.

Det du trenger for å delta, er en smarttelefon der du laster ned appen «Trimpoeng».

Når du starter på turen, slår du på GPS (posisjon) på telefonen, velger turmål og du får opp kart og en kort beskrivelse av startstedet. Når du kommer innenfor radiusen for målet, trykker du på «sjekk inn», og du får det antall poeng som turen gir.

 

Trekker premier

– Vi vil trekke premier blant dem som har fått poeng underveis og i etterkant. Her er man ikke avhengig av å ha flest poeng for å ha vinnersjanser!

Du velger turmålene selv, og du trenger ikke gå på alle. Du går på de du selv ønsker, og så mange ganger du vil. Men man kan ikke sjekke inn på samme mål før det har gått 8 timer siden sist.

– Takk til Øivind og Tone

– Vi kommer til å fylle på med noen flere turmål igjennom perioden, kanskje blir det en fellestur.

– Vi takker Tone Schanche Stensrud og Øivind Strand for forslag til egnede turmål. Øivind har gått opp, målt og beskrevet alle turene, og har derfor lagt ned en fantastisk uvurderlig innsats for konkurransen, tusen takk. Vi takker også våre sponsorer. GOD TUR!

Det er helt gratis å delta.