Gå til sidens hovedinnhold

Aremark-lensmann: - Voksne må ta ansvar

Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg er ikke fornøyd med hvordan enkelte foreldre i Aremark kjører sine barn til skolen!

Sier lensmann i Aremark, Monica B. Anstensen, en uke etter at skolen startet.

Farlig for barna

– Takket være at barn, helt ned i seksårsalderen, har tatt ansvar, har det ikke skjedd noen ulykker.

– I virkeligheten er det jo ikke barna, men de voksne som bør ta ansvar for den uvettige og farlige kjøringen, sier Anstensen.

Bygda har nemlig et fast droppunkt av skolebarn der foresatte oppfordres til å slippe av barna når de skal på skolen. I stedet er det mange voksne som på liv og død skal kjøre barna helt til skoleporten. Problemet er at der ligger også inngangen til barnehagen og legekontoret. Det blir rett og slett kaos der ved 08.30-tiden enkelte morgener.

Vil advare

– Kan du komme til å gi de kjørende bøter for uvettig kjøring?

– Stedet er ikke regulert så det er ikke ulovlig å kjøre der. Så bøter blir det nok ikke. Men fortsetter dette problemet, kommer jeg sikkert til å stanse biler og snakke med sjåførene. Dette er ment som en oppfordring til de voksne å vise mer hensyn, slik at vi slipper at noen av skolebarna blir skadet, sier Anstensen.

Gikk bra i fjor

Ifølge Anstensen gikk det mye bedre under fjorårets skolestart. Da hadde noen foreldre organisert et helseopplegg der foreldre og unger ble oppfordret til å gå til og fra skolen. Dette ble ikke fulgt opp i år, og Anstensen vurderer å ta kontakt med foreldre for å få til en lignende ordning også nå.

Nytt kjøremønster

Anstensen forteller at både lensmannskontoret og skolen kommer til å følge nøye med på denne trafikken i tiden framover og forteller at hun allerede har tatt opp med kommunen om å legge om kjøremønsteret for ettertida.

– Problemet er at det er bare en vei inn til skolen og den samme veien må kjøres ut. Og i og med at også folk som skal til legekontoret og barnehagen også må kjøre her, så oppstår det et problem.

– Men nå håper jeg at voksne som leser dette velger å ta mer hensyn i tiden framover, sier Anstensen.

Kommentarer til denne saken