Gå til sidens hovedinnhold

Aremark kommune innfører påbud om bruk av munnbind for ansatte og besøkende

Aremark kommune innfører bruk av munnbind for ansatte og besøkende på Fosbykollen sykehjem, i hjemmetjenesten og boliger.

Det skriver kommunen i en pressemelding mandag.

Aremark kommune innfører bruk av munnbind for ansatte når de utfører pasientnært arbeid på Fosbykollen sykehjem, i hjemmetjenesten og i enkelte boliger med fast personell.

I tillegg bør besøkende på sykehjemmet også bruke munnbind.

Dette tiltaket gjelder i pasientnært arbeid der det ikke er mulig å holde en meters avstand og innføres i 10 dager, dvs. t.o.m. onsdag 2. desember.

Da vil kriseledelsen vurdere situasjonen om dette skal videreføres eller avsluttes.

Dette avhenger av om smittebildet rundt oss roer seg. Dette gjøres for å beskytte våre mest sårbare pasienter for smitte utenfra. Det er ikke innført påbud eller anbefalinger om bruk av munnbind for innbyggere i Aremark.

Beslutningen er tatt etter rådføring med Folkehelseinstituttet.

Selv om smittesituasjonen i Aremark kommune isolert ikke tilsier behov for munnbind, så mener både FHI og kommunelegen i Aremark at det er viktig også å se på smittesituasjonen i våre nabokommuner og andre nærområder når vi skal vurdere tiltak lokalt.

Ifølge Folkehelseinstituttet kan munnbind bidra til å forhindre at du smitter andre dersom du er syk uten å vite om det selv, men det erstatter ikke andre smitteverntiltak.

Å holde en meters avstand til andre er fortsatt førstevalget, da dette reduserer smitterisikoen med anslagsvis 80 prosent. Det å bruke munnbind alene antas bare å ha 40 prosent effekt.

Munnbind er et tillegg til de smitteverntiltakene vi allerede har, og ikke en erstatning. Vi ber derfor om forståelse for at våre ansatte fortsatt må holde avstand der dette er mulig.

Kommentarer til denne saken