Gå til sidens hovedinnhold

Arbeid til mennesker med nedsatt funksjonsevne

FRITT ORD

Arbeiderpartiet har som motto arbeid til alle. For at det skal kunne bli en realitet, er det en stor jobb som må gjøres med tilrettelegging for at det skal være mulig for alle å delta i arbeidslivet.

For mennesker med nedsatt funksjonsevne er det jo ikke bare utdannelsen som kan være et problem, det er også en utfordring å kunne få jobb.

For at det skal være mulig for denne gruppen å delta i arbeidslivet, tror jeg at det også må være noen fordeler for næringslivet.

Selv om vi ønsker at flest mulig skal jobbe full tid, så kan det være en utfordring for mennesker med nedsatt funksjonsevne, mange i denne gruppa har en rest arbeidsevne, men orker ikke å jobbe full dag, derfor bør det legges til rette for at denne gruppen skal kunne delta i arbeidslivet.

Når det gjelder utdannelse, har denne gruppen i mange tilfeller noen utfordringer, f.eks kan de trenge lenger tid på utdannelse, derfor må den regelen som er innført ved at man mister arbeidsavklaringspenger, hvis man må bruke f.eks et år eller to ekstra revurderes. Det er jo godt for selvtilliten og samfunnet at man får fullført og brukt sin utdannelse istedenfor å få den avbrutt og sitte tilbake uten mulighet for arbeid.

Når det gjelder hvor mye mennesker med nedsatt funksjonsevne kan tjene, er dette blitt redusert de siste årene fra 1 G som er ca 90 000 ned til ca 40 000 i året uten at uførepensjonen blir avkortet. Fra nåværende regjering sier de at dette skal stimulere til å gå ut i arbeid. Men jeg tror at det vil gavne samfunnet mye mer, hvis det kunne tjenes 90 000 uten at pensjonen ble avkortet, for da ville man hatt noe igjen for å kunne arbeide litt. Samtidig ville du fått føle hvordan det fungert å jobbe over tid, og til sist så ville det jo bli skattekroner inn til felleskapet.

Så jeg håper virkelig vi i Arbeiderpartiet får til dette, for jeg tror det vil bety mye for mange og f.eks gå på jobb en dag i uka.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.