– Dyra og Gråtass var morsomst

MANGE MENNESKER: Barn, dyr og voksne i alle aldre tok turen fra hele Østfold for å dra på åpen dag på Skolleborg Brug i Aremark.

MANGE MENNESKER: Barn, dyr og voksne i alle aldre tok turen fra hele Østfold for å dra på åpen dag på Skolleborg Brug i Aremark. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Over 1000 personer tok turen til bygda.

DEL

– Det er veldig bra å bo i Halden når man kan få med seg både by og landet, mener Ingrid Bergseth Bangsmoen.

Hun har tatt turen fra Halden for å delta på åpen gård på Skolleborg Brug i Aremark.

– Gutta ville gjøre andre ting, som å hoppe i høyet og kjøre Gråtass. Frøydis er veldig glad i dyr, så vi ble her med geitene og kaninene, fortsetter hun og smiler.

Dyr og traktor populært

– Dyra og Gråtass var morsomst, sier datteren Frøydis Bergseth Bangsmoen (4), som er opptatt med å mate den lille hvite geita med alt av grønne planter som finnes i nærheten.

Ikke engang lamaen kan ta fokuset fra det lille dyret som en fornøyd Frøydis har fått øye på.

– Geita liker nok best gress den, Frøydis, sier mora, og datteren løper bak hengeren for å finne gress.

Mye folk

– Vi var her allerede halv 12 i dag. Jeg så på Facebook at det var 300 stykk som hadde meldt at de skulle komme, derfor tenkte vi at det lønte seg å dra opp tidlig, forteller Ingrid.

– Vi fikk gjort mange av aktivitetene før det kom så mye folk, legger hun til og skryter av opplegget.

1000 besøkende

– Vi har ikke oversikt over hvor mange som er her, men vi kommer til å telle antall biler, forteller Nina Krafft Skolleborg.

Hun er gårdeier og har lånt ut Skolleborg gård til bondelaget til å lage åpen dag.

BILDET: – Vi har stilt gården til disposisjon, og bondelaget har fikset resten. Det er hyggelig å vise fram områdene våre, sier Nina Krafft Skolleborg.

– Det er i hvert fall 1000 mennesker her, antar hun når klokka er rundt 14.

– Jeg kjenner mange ansikter i Aremark, og her er det virkelig mange jeg ikke har sett før. Det har visst kommet en del mennesker fra Rakkestad og Halden, fortsetter hun.

Noe for enhver

På de store områdene til disposisjon er det blant annet natursti, gråtasskjøring, hesteridning, birøkting og mulighet for å se og klappe både kanin, sau og kalkun.

– Alle dyrene som er her i dag, kommer fra andre gårder i Østfold, legger hun til.

Det er også stand fra Tine med økologiske produkter, og mulighet for å prøve Aremarks egen «farm fit» – trening med fokus på gårdens egne aktiviteter.

Annethvert år

Åpen gård arrangeres annethvert år av Aremark Bondelag. Krafft Skolleborg forteller at det byttes på hvor arrangementet er blant gårdene i Aremark.

– Det er veldig hyggelig å ha det på vår gård i år, avslutter hun med et smil.

Artikkeltags