Ap, Os og valget

Vingling I AP: Partileder Kirsti Brække Myrli (t.v.) og ordførerkandidat Linn Laupsa.

Vingling I AP: Partileder Kirsti Brække Myrli (t.v.) og ordførerkandidat Linn Laupsa.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LEDER Det har lenge vært synlig at Halden Arbeiderparti ikke helt klarer å bli enig med seg selv om hvilken politikk som går og gjelder rundt Os-prosjektet. Men aldri har den interne uenigheten vært tydeligere enn nå.

Ordførerkandidat Linn Laupsa har nå åpnet opp for at Os skole likevel ikke bør rives. Det har hun fått alle de splitter nye listetoppene i eget parti med seg på. Konsekvensen kan lett bli flere års utsettelse av hele prosjektet, og den delte finansieringen med fylkeskommunen kan falle sammen som et korthus. Tilhengerne av vedtaket som flertallet i kommunestyret stemte fram er ikke blide for Laupsas utspill. Men det er et poeng at de sterkeste forkjemperne for riving i Ap er på vei ut. Verken gruppeleder Arve Sigmundstad eller representantene Lars Pedersen Due og Stein Cato Røsnæs skal være med videre. Det kan virke som om Laupsas linje kommer til å vinne fram. Men alt avhenger av hva rådmannen kommer fram til. Han kommer med sin innstilling neste uke. Det er planen.

De ulike signalene rundt Os-prosjektet i Ap kan lett oppfattes som vingling, og er neppe gunstig så tett oppunder valget. Eller ...? Halden-politikken overskygges for tiden fullstendig av en enkelt sak. Høyre kan lett sitte igjen med Svarteper hvis de til sjuende og sist blir det eneste større partiet som vil rive. Os-prosjektet kan også lett bli en viktig faktor når framtidig samarbeid partiene imellom skal meisles ut. Kan for eksempel Senterpartiet og Høyre fremdeles jobbe sammen når de har helt ulikt ståsted i spørsmålet om bevaring av Os skole?

Den enorme interessen for saken blant mange velgere har skapt et betydelig engasjement. Det gagner interessen for lokalpolitikken, og det er svært gunstig like før et kommunevalg. Denne saken kan bli svært kostbar for Haldens største parti på valgnatta. Samtidig har vi en følelse av at mange yngre velgere gjerne vil ha dette prosjektet realisert nå. Valgkampen i Halden er ikke blitt mindre spennende de siste dagene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken