Haldenser kan bli statsråd ved regjeringsskifte

FRAMTIDIG STATSRÅD?: Anne Beathe K. Tvinnereim fra Halden er en aktuell statsrådkandidat hvis Senterparti får mulighet til å være med og danne regjering etter valget til høsten.

FRAMTIDIG STATSRÅD?: Anne Beathe K. Tvinnereim fra Halden er en aktuell statsrådkandidat hvis Senterparti får mulighet til å være med og danne regjering etter valget til høsten.

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Beathe K. Tvinnereim fra Torpedalen seiler opp som en aktuell statsråd hvis Senterpartiet kommer i regjering etter høstens valg.

DEL

Sammen med partileder Trygve Slagsvold Vedum, Ola Borten Moe og Marit Arnstad blir Anne Beathe K. Tvinnereim nevnt som et viktig kort i regjeringskabalen – hvis Senterpartiet får være med og danne regjering til høsten.

– Bare valget som gjelder

Selv ønsker ikke 42-åringen, som er vokst opp på Rjør gård i Torpedalen, å spekulere om statsrådsposter.

– Det eneste som gjelder nå er å få skiftet ut den blåblå regjeringen. Derfor er det viktig med et godt valg for Sp, sier hun til Halden Arbeiderblad.

– Det er motiverende med gode målinger, men det er bare valget som gjelder og vi tar ikke en eneste stemme for gitt. Og så er jeg personlig glad for å få være med på laget videre, og at partiet vil bruke meg

Trygge og solide folk

FRA TORPEDALEN: Anne Beathe K. Tvinnereim fotografert på hjemgården Rjør i Torpedalen i 2010 sammen med barna Ella og Lavrans – samt pappa Ola Kristiansen.

FRA TORPEDALEN: Anne Beathe K. Tvinnereim fotografert på hjemgården Rjør i Torpedalen i 2010 sammen med barna Ella og Lavrans – samt pappa Ola Kristiansen. Foto:

Det er Aftenposten som har snakket med en rekke av de mest sentrale Sp-politikerne om hvem som kan bli partiets statsråder i en Ap/Sp-regjering. Mange tror Vedum velge «trygge, tunge, solide folk» med mye erfaring.

I presentasjonen skriver Aftenposten følgende om Tvinnereim:

«Hun har vært 2. nestleder i Sp siden 2014 og jobber i Norad. Tvinnereim nevnes som en opplagt kandidat som bistandsminister, men det sies hun også kan plasseres i andre departementer. Selv om hun ikke har vært stortingsrepresentant, har hun jobbet som rådgiver i Sps stortingsgruppe, og hun har vært både politisk rådgiver og statssekretær i den rødgrønne regjeringen.»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken