Angstringen Halden har eksistert i mer enn 10 år. I løpet av disse årene har mange mennesker vært innom og deltatt i samtalegrupper i lokalene til Halden frivilligsentral.

Folk kommer og går i gruppene, og nå er det ledige plasser til flere deltakere i den eksisterende gruppa.

– Blir det mange som ønsker et nettverk hvor man kan møte likesinnede, danner vi flere grupper, forteller Jørgensen.

Selvhjelp i et helseperspektiv

Et informasjonsmøte holdes på Thon Hotel tirsdag 1. september fra kl. 18.30 hvor Angstringen Norge forteller om arbeidet i organisasjonen nasjonalt og i Angstringen Halden lokalt.

– Temaene blir angst og selvhjelp i et helseperspektiv, og møtet er åpent for allmennheten i Halden, opplyser Jørgensen.

Det vil bli vist en film om fire personer som forteller litt om sin historie og om det å være deltaker i en selvhjelpsgruppe i Angstringen.

– Det blir også informasjon om hvordan vi jobber i gruppene og noen rammer og retningslinjer for gruppene.

Angstringen Norge har eksistert i 35 år neste år og har hatt over 9.000 personer som har gått i grupper landet rundt.

– Vi har erfart at cirka 80 prosent av disse har fått en bedre hverdag og begynt å virke i samfunnet igjen, opplyser Jørgensen.

– Uforpliktende møte

I pressemeldinga skriver Jørgensen videre at det kan være tungt å ta tak i seg selv og gjøre noe med sitt hemmende problem, men at det å ikke gjøre noe med det, gjerne forverrer tilstanden.

– Bare det å møte opp på dette uforpliktende møtet kan gjøre noe med deg og din innstilling til deg selv og kanskje motivere deg til å gjøre noe for deg selv for å få en bedre hverdag, skriver Jørgensen.

Angstringen kan nås på flere plattformer og har blant annet både nettside og Facebook-side dersom man ikke får deltatt på møtet.