Disse bildene er i norgestoppen

Bildet er tatt i Strömstad og brudeparet heter Tina og Kjetil Nedgården. Anders Johansson fikk 70 av 100 mulige poeng for bildet under Landskonkurransen i Drammen i helga.

Bildet er tatt i Strömstad og brudeparet heter Tina og Kjetil Nedgården. Anders Johansson fikk 70 av 100 mulige poeng for bildet under Landskonkurransen i Drammen i helga. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det vanket heder og ære til Halden-fotografer under NM i foto.

DEL

Landskonkurransen er Norges største konkurranse for fagfotografer. Norges Fotoforbund er arrangør, og årets utgave gikk av stabelen i helga.

Fotografer fra hele landet var representert, deriblant Vibeke Havenstrøm som driver Havenstrøm Foto sammen med mannen Thomas, og Anders Johansson som driver MA Fotografene sammen med kona Mona.

- Vi er der vi vil være

- Jeg hadde meldt på fire bilder i kategorien "Bryllup", og et av bildene mine fikk premiering med 70 av 100 poeng, forteller Johansson.

Det er tredje gang på rad at Halden-fotografen blir premiert for et av sine bryllupsbilder.

- Det er ekstra moro å bli premiert flere ganger på rad. Det er en bekreftelse på at Mona og jeg holder det nivået vi bør, et bevis på at vi er der vi vil være, forklarer Johansson.

Overfører dommerdiskusjoner

Bildene som deltar i de ulike kategoriene, vurderes av en jury bestående av fotografer.

- Det er en kompetent jury som gir poeng til de ulike bildene. Seansen der juryen sitter sammen og diskuterer poenggivingen, sendes direkte, og det er ganske spennende og interessant å sitte der og høre hva de snakker om og vektlegger, sier Halden-fotografen.

Skalaen går fra 0 til 100.

- Ekstra moro med bryllup

- Jeg fikk 70 poeng for mitt beste bilde, sier Johansson.

- Det er ekstra moro å gjøre det bra i bryllupskategorien. Bildene må tas i et ekte bryllup i motsetning til for eksempel et prosjekt som kan strekke seg over lengre tid, fortsetter han.

Det er ingen selvfølge å bli premiert på Landskonkurransen, og de fleste havner i poengklassen mellom 60 og 69 poeng.

Mel og blitzlys

Vibeke Havenstrøm fikk 74 poeng for sitt bilde ”Danseur de la possière”.

- Stor heder og ære, både til fotografen, men også til den flotte og utrolig dyktige danseren Juni Cornelia Thorsen. Uten hennes intense innsats blant mel, blitzlys og en pirkete fotograf hadde ikke dette bildet blitt så flott som det ble, skriver hun på Facebook.

160 fotografer og 619 innsendte arbeider fra hele landet deltok i konkurransen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken