– Jeg har på Ingen måte tatt denne avgjørelsen på grunn av manglende energi eller lyst. Men kalenderen viser at jeg i løpet av dette året fyller 66 år. Jeg har derfor rett og slett funnet ut at det er riktig for meg å ta denne avgjørelsen nå, sier Stokstad i en melding som er lagt ut på konsernets interne nettsider.

Stokstad har vært toppsjef i Amedia siden 2013, før den tid kom han fra stillingen som konserndirektør i A-pressen. Han var ansvarlig redaktør og administerende direktør i Østlands-Posten fra 1997 til 2009, og har tidligere arbeidet i flere norske aviser.

Han forteller at han har orientert styreleder André Støylen om at tiden nå er inne for å starte prosessen med å finne en ny konsernsjef i Amedia.

– Den jobben er det styret som skal stå for. Jeg fortsetter for fullt i jobben som konsernsjef frem til min etterfølger er på plass i sjefsstolen.

Amedia eier 73 avistitler i Norge, blant annet Fredriksstad Blad, Sarpsborg Arbeiderblad, Halden Arbeiderblad og Moss Avis.

Konsernet har også tatt en posisjon i Sverige gjennom et mindre eierskap i MittMedia og Hall Media, som de eier sammen med Bonnier. Konsernet omsetter for 3,6 milliarder kroner og har i underkant av to millioner lesere.